IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA FABRIKU ORUŽJA HAMASA: Akcija usledila kao odgovor na projektil palestinskih ekstremista (FOTO)

Autor:

Svet

04.12.2022

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski avion izvršio je napad je rano jutros na nekoliko vojnih ciljeva u pojasu Gaze nekoliko sati nakon što su palestinski ekstremisti ispalili raketu na jug Izraela.

IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA FABRIKU ORUŽJA HAMASA: Akcija usledila kao odgovor na projektil palestinskih ekstremista (FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen

Kako je navela izraelska vojska ciljano je postrojenje za proizvodnju oružja i jedan podzemni tunel koji pripada estremističkom islamskom Hamasu, vladajućem u Gazi od 2007. godine.

Izraelski udari su bili usmereni ka fabrici oružja koja pripada Hamasu. Fabrika služi kao glavno proizvodno mesto za veći deo raketa koje pripadaju militantnoj organizaciji. Pogođen je i tunel koji pripada Hamasu u južnom pojasu Gaze, dodaje izraelski list.

 

 

Nijedna palestinska organizacija nije preuzela odgovornost za raketu koja je u subotu uveče pala na otvoreno područje kraj granične ograda između Gaze i Izraela, prenosi Dejli mejl.

Granica je bila mirna posle tri dana sukoba u avgustu između Izraela i Islamskog džihada, ekstremističke organizacije manje od Hamasa. Hamas i druge organizacije su uglavnom poštovale nezvanično razumevanje o zatišju u zamenu za hiljade dozvola za rad u Izraelu. Pojas Gaze je pod blokadom Izraela i Egipta kako bi se sprečilo naoružavanje Hamasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading