ISLAMSKI MILITANTI NAPALI HOTEL U MOGADIŠU: Eksplozije odjekuju prestonicom Somalije, zvaničnici bežali kroz prozore (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

27.11.2022

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristička grupa Al Šabab preuzela je odgovornost za napad na hotel u Mogadišu u Somaliji.

ISLAMSKI MILITANTI NAPALI HOTEL U MOGADIŠU: Eksplozije odjekuju prestonicom Somalije, zvaničnici bežali kroz prozore (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Teroristički napad u Somaliji

Somalijski islamski militanti napali su večeras hotel u kojem se nalazi restoran za vladine zvaničnike u glavnom gradu Mogadišu, preneo je Rojters, pozivajući se na izjave policajaca i očevidaca.

Teroristička grupa Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom i kontroliše delove zemlje, preuzela je odgovornost za napad, rekavši da je ciljala obližnju predsedničku palatu.

- Prodrmala nas je jaka eksplozija, nakon koje smo čuli pucnjavu. Sedimo u kućama i slušamo kako puca - rekao je Ahmed Adbulahi, koji živi u blizini centra.

Napadači su upali u Vilja Rose hotel, ali se još ne zna koliko ih je, rekli su policijski zvaničnici.

 

 

Neki vladini zvaničnici su se spasili tako što su pobegli kroz prozore.

 

 

Početkom avgusta su teroristi Al Šababa takođe napali hotel u glavnom gradu Somalije.

 

 

Najmanje 12 osoba je tada ubijeno, a više njih je ranjeno u Mogadišu, nakon što su pripadnici oružane grupe Al Šabab upali u hotel u glavnom gradu Somalije, koji još uvijek kontroliraju dok policijska akcija traje, saopštili su zvaničnici.

 

 

- Potvrdili smo kako je 12 ljudi, uglavnom civila, poginulo. Operacija eliminacije terorista je pri kraju, ali još traje - rekao je tada za Reuters obavještajni oficir Mohamed, koji je saopštio samo ime.

 

 

Devet osoba je ranjeno i izmešteno iz hotela Hajat, saopštio je ranije britanskoj agenciji šef ambulantne službe.

 

 

Zvuci eksplozija odjekivali su tokom noći, dok su Vladine snage pokušavale da preuzmu   kontrolu nad hotelom Hajat od napadača, saopštiili su svedoci Rojtersu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading