ORGOMAN RIZIK OD ESKALACIJE U NUKLEARNI RAT! Ozbiljne pretenje Sergeja Lavrova!

Autor:

Svet

01.12.2022

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorio je da bilo koji sukob između nuklearnih sila, čak i u slučaju da počne sa upotrebom konvencionalnog naoružanja, može prerasti u nuklearni rat.

ORGOMAN RIZIK OD ESKALACIJE U NUKLEARNI RAT! Ozbiljne pretenje Sergeja Lavrova!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

 - Imamo zajedničku izjavu predsednika (Rusije i Sjedinjenih Država) iz juna 2021. godine da u nuklearnom ratu niko ne može da pobedi, zato ga ne treba pokretati. Imamo i sličnu izjavu pet nuklearnih sila, pritom mi smo bili spremni da odemo korak dalje i da kažemo, ne samo da se ne sme pokrenuti nuklearni rat, već je neprihvatljiv i bilo kakav rat između nuklearnih sila. Čak i ako neko odluči da ga započne konvencionalnim sredstvima, rizik od eskalacije u nuklearni rat će biti ogroman - rekao je on.

Prema rečima Lavrova, Moskva sa zabrinutošću posmatra retoriku Zapada koji optužuje Rusku Federaciju da priprema neku vrstu provokacije, upotrebom oružja za masovno uništenje.

 - Međutim, sam Zapad, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Francusku, čini sve da poveća svoje skoro direktno učešće u ratu koji oni vode protiv Rusije rukama Ukrajinaca. To je opasan trend - rekao je ministar, prenosi Sputnjik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goga

01.12.2022 22:33

Kakav monstrum od čoveka