IMA I ŽENSKE I MUŠKE GENITALIJE: Atraktivna lepotica do 16. godine mislila da je rođena kao žena

Autor:

Svet

28.11.2022

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Atraktivna lepotica rođena je kao interseksualna osoba.

IMA I ŽENSKE I MUŠKE GENITALIJE: Atraktivna lepotica do 16. godine mislila da je rođena kao žena

Foto: Instagram printscreen/Blumekind

Blum, atraktivna lepotica iz Australije, rođena je kao interseksualna osoba koja sada želi da razbije sve tabue u vezi ove teme. Blum je odrasla misleći da je biološki žena, ali je sa 16 godina od lekara saznala da je interseksualna. To znači da je rođena sa testistima unutar tela.

Pojam interseksualnosti koristi se za različita stanja, po kojima je osoba rođena sa reproduktivnom ili anatomijom polnih organa koja nije u skladu sa tipičnim definicijama muškog ili ženskog. Na primer, novorođenče koje spolja izgleda kao devojčica, može da ima tipično mušku unutrašnjost.

Takođe, osoba može da se rodi sa genitalijama koje izgledaju između ženskih i muških. Podaci govore da se sa ovim karakteristima rađa oko 1,7 odsto svetske populacije. Blum je o ovom stanju govorila u podkastu "I've Got News For You". Objasnila je da je odlučila da ne menja svoje genitalije, ali da je morala da prođe kroz dilataciju, kako bi seksualni odnos bio manje bolan.

- Nisam imala nikakve operacije, pa sam odlučila da zadržim svoje polne žlezde. Rođena sam bez potpuno formirane vagine, mogu da odem na operaciju da to ispravim. Ipak, lekar mi je preporučio da ne idem na operaciju, već da prođem kroz proces koji se zove dilatacija - rekla je Blum i istakla da je proces bio neprijatan.

To je procedura koja za cilje ima stvaranje vagine.

Blum nije jedina interseksualna osoba. Manekenka Hani Gebi Odiel je rođena sa testisima koji nisu spušteni, a koji su odstranjeni kada je imala deset godina. Procedura je sprovedena nakon što su lekari zaključili da bi u budućnosti mogli da izazovu rak, prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading