PRAVO U MOSKVU! Sastanak sa Putinom prvi za Tokajeva nakon reizbora za predsednika Kazahstana

Autor:

Svet

28.11.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Kremlju sa kazahstanskim predsednikom Kasimom-Žomartom Tokajevim i rekao da Moskva veoma ceni to što je Tokajev u prvoj stranoj poseti Rusiji nakon reizbora.

PRAVO U MOSKVU! Sastanak sa Putinom prvi za Tokajeva nakon reizbora za predsednika Kazahstana

Foto: Tanjug/AP

Kasim Žomart Tokajev i Vladimir Putin

- Današnja poseta je od posebnog značaja, ovo je prva poseta Tokajeva nakon što je ponovo izabran za predsednika Kazahstana i od simboličnog je značaja, jer naglašava posebnu prirodu naših odnosa - rekao je Putin i dodao da Rusija to veoma ceni, prenosi agencija TAS S.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kasim Žomart-Tokajev, predsednik Kazahstana

Predsednik Rusije je istakao da se u poslednje vreme redovno sastaje sa Tokajevim i da su se njih dvojica poslednji put sastali na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Jerevanu.

- Uvek koristimo naše sastanke da razgovaramo o aktuelnim dešavanjima. Pre svega razgovaramo o ekonomiji, jer je to osnova naših uspeha u različitim oblastima - kazao je Vladimir Putin.

On je ukazao na značajan trgovinski promet između pograničnih oblasti dve zemlje koje su, kako je rekao, "više svesne mogućnosti jedne druge i razvijaju te odnose".

- Radili smo i u našoj tradicionalnoj i visokotehnološkoj sferi, što je od vitalnog značaja za budućnost - naglasio je Putin.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading