DA LI NEMAČKU OČEKUJE "ZAMRAČENJE"?! Oprezno najavljuju nestašice struje na zimu

Autor:

Svet

19.11.2022

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačke vlasti pojačno pripremaju plan kako da narod i privreda dođu do gotovog novca u slučaju nestanaka struje, piše Rojters pozivajući se na četiri izvora uključena u pripreme.

DA LI NEMAČKU OČEKUJE "ZAMRAČENJE"?! Oprezno najavljuju nestašice struje na zimu

Foto: Tanjug

U Nemačkoj su zvaničnici upozorili na nestašice struje koje se očekuju u januaru i februaru. Službenik civilne zaštite upozorava da će zbog napete situacije u snabdevanju energijom, u Nemačkoj narednih meseci biti masovnih restrikcija.

Prema procenama Savezne kancelarije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, u Nemačkoj će u narednim mesecima biti nestašica koji će premašiti prethodni nivo.

- Moramo pretpostaviti da će zimi doći do nestanka struje - rekao je šef Ralf Tisler.

- Pod tim mislim na regionalni i vremenski ograničeni prekid napajanja - prenosi Telegraf.

Upozorenje na "zamračenje" u Nemačkoj

Međutim, uzrok neće biti samo nestašica energije, već i ciljano, privremeno gašenje mreža od strane operatera kako bi sprečili ugrožavanje celokupnog snabdevanja.

- Rizik od ovoga raste od januara i februara, pa pretpostavljamo da će od tada doći do prekida napajanja na određeni vremenski period - rekao je Tisler.

U tom kontekstu, predsednik BBK-a je kritikovao činjenicu da vladine agencije nisu uvek bile adekvatno pripremljene za krizne situacije kao što je nestanak struje. Neke od opština i organa vlasti su "zaista uzorni", sa preciznim planovima i obezbeđenjem napajanja putem agregata na licu mesta.

- Drugi su u mnogo gorem položaju, nisu dovoljno pripremljeni. To je sasvim drugačije - objasnio je predstavnik vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading