KORISTIMO BESPILOTNE LETELICE DOMAĆE PROIZVODNJE! Peskov demantovao tvrdnje da Rusija u Ukrajini šalje iranske dronove

Autor:

Svet

18.10.2022

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja tvrdi da je pitanje o dronovima trebalo da bude namenjeno ruskom ministarstvu odbrane.

KORISTIMO BESPILOTNE LETELICE DOMAĆE PROIZVODNJE! Peskov demantovao tvrdnje da Rusija u Ukrajini šalje iranske dronove

Foto: AP/S. KARPUKHIN

Rusija koristi bespilotne letelice domaće proizvodnje, a pitanje o kupovini iranskih dronova trebalo bi da bude upućeno Ministarstvu odbrane, saopštio je danas porparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U avgustu je Vašington post objavio članak u kojem se navodi da Iran isporučuje dronove Rusiji, a kasnije su slične izjave dali i zvaničnici američke administracije, što je Peskov i tom trenutku odbacio kao lažne vesti, prenosi TASS.

-Ne, nemamo takve informacije. Sredstva koja se koriste su ruska. Vi to znate. Imaju ruska imena. Sva druga pitanja možete uputiti Ministarstvu odbrane, odgovorio je danas Peskov na pitanje da li je Rusija kupila ili koristi iranske bespilotne letelice, prenosi Tanjug.

Republika

Foto: Tanjug/AP

rat u Ukrajini

 

Krajem septembra iranski ministar inostranih poslova Hosein Amir-Abdolahian izjavio je da Teheran ne podržava nijednu stranu u sukobu u Ukrajini i da je protiv isporuke stranog oružja i Kijevu i Moskvi, navodi TASS.

Bela kuća je juče optužila Iran da iznosi lažne tvrdnje kada kaže da Rusija ne koristi iranske bespilotne letelice za napade na Ukrajinu.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da postoje "krupni dokazi" o tome da Tusija koristi itanske dronove protiv vojnih i civilnih ciljevau Ukrajini i da izgleda da Teheran razmišlja o prodaji više takvog oružja Moskvi, preneo je Rojters.

Poslednjih nedelja Ukrajina je prijavila više ruskih napada u kojima se koriste bespilotne letelice iranske proizvodnje, dok sa druge strane Iran negira da je isporučio dronove Rusiji, a Kremlj nije komentarisao navode Kijeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading