MOBILISANI TADŽICI IZVELI TERORISTIČKI NAPAD U BELGORODU!? Posvađali se sa ostalim vojnicima OKO RELIGIJE pa ZAPUCALI! POGINULI U RAZMENI VATRE!

Autor:

Svet

15.10.2022

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, dvojica terorista su poginula u uzvratnoj paljbi, na mestu napada.

MOBILISANI TADŽICI IZVELI TERORISTIČKI NAPAD U BELGORODU!? Posvađali se sa ostalim vojnicima OKO RELIGIJE pa ZAPUCALI! POGINULI U RAZMENI VATRE!

Foto: www.profimedia.rs

U terorističkom napadu koji se večeras desio u mestu Soloti u Belgorodskoj oblasti, poginulo je, nezvanično, 11 osoba, a još 15 je povređeno i njima se pruža medicinska pomoć.

Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, dvojica terorista su poginula u uzvratnoj paljbi, na mestu napada.

- Vatra na poligonu otvorena je tokom vatrene obuke sa dobrovoljcima - precizirao je vojni komandant Jevgenij Poddubni.

Soloti je malo selo nekoliko kilometara severozapadno od grada Valujki, nalazi se nešto više od 20 kilometara od ukrajinske granice. Tu se nalazi vojni kamp izgrađen 2017. godine i poligon 752. motorizovanog puka 3. motorizovane divizije Zapadnog vojnog okruga.

Na ruskim i ukrajinskim portalima nezvanično se navodi da su u pitanju imigranti iz Taždikistana koji su dobili rusko državljanstvo, a da su poginuli dobrovoljci iz Brjanske oblasti.

Postoji pretpostavka da je do sukoba došlo na osnovu vere. Takođe, neki izvori pišu da su dva državljana Tadžikistana živela u Moskvi i stupila u vojnu službu po ugovoru tek 12. oktobra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska, Ilustracija

 

Marina Ahmedova, članica Saveta za ljudska prava pri predsedniku Ruske Federacije je navela je nezvanične informacije da su napad izveli mobilisani Tadžici, koji su se sa ostalima posvađali zbog vere.

A vojni analitičar Jurij Kotenok navodi verziju prema kojoj su ubistvo počinili verski fanatici.

- Dvojica etničkih Tadžikistanaca su navodno rasporedila mitraljeze i otvorila vatru na mobilisane... Sada je glavno pitanje da li su oni mobilisani ili su se posebno prijavili kao dobrovoljci da izvrše ubistvo "nevernika"…

- U svakom slučaju, sada se jasno postavlja pitanje bar elementarne provere onih koji spadaju u broj delimično mobilisanih. Kao što znate, vrata Oružanih snaga RF širom su otvorena za strance iz zemalja ZND. Kao što pokazuje tragedija u Belgorodskoj oblasti, teroristi mogu da prodru u redove vojske, što je dovelo do tragedije. Pitanje je, momci, ko je dao mitraljeze vehabijama- komentarisao je na svom blogu.

A politikolog Sergej Markov u onome što se dogodilo vidi ukrajinski trag.

- Teroristički napad u Belgorodskoj oblasti, kada je na vojnom poligonu ubijeno više od 10 ruskih vojnika na obuci, očigledno su izvele specijalne službe Ukrajine po svojoj uobičajenoj šemi. Uzimaju nekoga za taoca, a zatim, preteći da će ga ubiti, teraju članove porodica ovih talaca da izvrše terorističke napade. Ovog puta naterali su neke, čini se, nesrećne Tadžike da izvrše teroristički napad. Ovo je situacija u kojoj je terorista i prva žrtva vođa terorističkog akta. SBU i Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine su, bez sumnje, terorističke organizacije. Čudno je da oni u Rusiji još nisu proglašeni takvima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading