PUTINOVA SUROVA OSVETA: Granatirana ukrajinska brana, hoće da potopi rodni grad Zelenskog! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

15.09.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam ruskih krstarećih raketa pogodilo je branu Karačun u bilizini grada Krivi Rih, inače rodnog grada ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

PUTINOVA SUROVA OSVETA: Granatirana ukrajinska brana, hoće da potopi rodni grad Zelenskog! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Kontraofanziva ukrajinske vojske izazvala je bes kod Vladimira Putina, koji se, po svemu sudeći odlučio na surovu osvetu!

Šef Kremlja je odlučio da udari direktno na ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog. Ruska vojska je udarila na rodni grad predsednika Ukrajine, pa je tako sa osam krstarećih raketa granatirana brana Karačun nedaleko od grada Krivi Rih, mesta u kojem je Zelenski rođen.

Brana i crpna stanica su oštećene, a reka je izašla iz korita, poplavila ulice i razorila brojne mostove.

Krivi Rih je poplavljen vodom, a evakuacija stanovništva je, posle ovog, kako Dejli mejl piše "osvetničkog napada" na civile, u toku. 

Kiril Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika, rekao je da su dva okruga grada, u kojima je pre rata živelo 650.000 stanovnika, u opasnosti od poplava.

Voda se sada kreće nizvodno do Hersona, gde će verovatno oštetiti ili odneti pontonske mostove koje ukrajinske trupe koriste za napad na grad.

- Ruske snage su verovatno gađale branu Karačun da bi oštetile ukrajinske pontonske mostove dalje nizvodno - izvestio je istraživački centar Institut za proučavanje rata.

Napad dolazi "u svetlu nedavnih izveštaja da ukrajinske trupe pokušavaju da prošire svoj uticaj preko reke Inhulec u okviru tekuće kontraofanzive u Hersonu", dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading