19 ATENTATA NA POLITIČARE VERNE KREMLJU! Obelodanjeni šok padaci: Putin i Rusija se od ovoga ne mogu lako oporaviti!

Autor:

Svet

01.09.2022

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na najmanje 19 proruskih političara pokušani su atentati na teritoriji Ukrajine od početka invazije 24. februara.

19 ATENTATA NA POLITIČARE VERNE KREMLJU! Obelodanjeni šok padaci: Putin i Rusija se od ovoga ne mogu lako oporaviti!

Foto: Tanjug/AP/profimedia.rs

Prema podacima portala wartranslated.com, atentati su pokašani na 10 političara iz regije Herson (10), u kojoj Ukrajina pokušava da sprovede kontraofanzivu.

Prema istim podacima, u Zaporožju je likvidirano 6 političara koji su na strani zvanične Moskve, dok je u regionima Harkova, Luganska i Donjecka likvidiran po jedan političar.

Hersonska oblast:

20. mart - u Hersonu, Pavel Slobodčikov, pomoćnik bivšeg gradonačelnika grada i načelnika proruske administracije Hersonske oblasti Vladimira Saldoa, ubijen je iz automobila u blizini svoje kuće.

20. april - Valerij Kulešov, pomoćnik zamenika šefa proruske administracije Hersonske oblasti Kirila Stremusova, ubijen je u automobilu u Hersonu.

18. jun - u Hersonu, usled eksplozije automobila, hospitalizovan je načelnik regionalnog odeljenja kazneno-popravne službe Jevgenij Sobolev, koga je postavila proruska administracija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini

22. jun - u Černobajevci dignut u vazduh automobil načelnika proruske administracije sela Jurija Turuleva, on je lakše povređen.

24. jun Dmitrij Savlučenko, šef odeljenja za porodicu, omladinu i sport proruske administracije Hersonske oblasti, poginuo je u eksploziji automobila u Hersonu.

7. jul - Zamenik načelnika policije Sergej Tomko ubijen je u svom automobilu u Novoj Kahovki.

4. avgust - šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saldo hospitalizovan je u Institutu Sklifosovski u Moskvi sa sumnjom na trovanje.

6. avgust - Vitalij Gura, zamenik načelnika administracije okupirane Nove Kahovke, ubijen je u svojoj kući. Zvaničnik je hospitalizovan sa teškim povredama, preminuo je dok je transportovan na Krim.

Republika

Foto: Printskrin

Krim

22. avgust - u Hersonu je dignut u vazduh automobil zamenika šefa odeljenja za unutrašnju politiku administracije okupirane Hersonske oblasti Igora Telegina, on je preživeo.

29. avgust -  Aleksej Kovaljov, zamenik predsednika uprave okupirane Hersonske oblasti za poljoprivredu, pronađen je mrtav u svojoj kući u Hola Pristanu. U junu mu je automobil dignut u vazduh, nakon čega je završio u bolnici.

Zaporiška oblast:

22. maj - Gradonačelnik Energodara Andrej Ševčik hospitalizovan je nakon eksplozije na ulazu u kuću.

11. jul - Izvršen atentat na načelnika uprave Melitopoljskog okruga Andreja Sigutu u Melitopolju. Prošao je bez povreda.

12. avgust - Oleg Šostak, jedan od vođa izbornog štaba Jedinstvene Rusije, ranjen je u Melitopolju od eksplozije.

24. avgust - od posledica eksplozije automobila poginuo načelnik uprave sela Mihajlovka Ivan Suško.

26. avgust - u Berdjansku, tokom eksplozije u blizini zdravstvenog centra u kome su živele izbeglice, Aleksandar Kolesnikov, zamenik načelnika saobraćajne policije grada, preminuo je od gelera.

27. avgust - Andrej Rižkov, šef gradske policije, pronađen je obešen u Mihajlovci.

Harkovska oblast:

10. jul - od posledica eksplozije automobila u blizini zgrade lokalne uprave poginuo starešina sela Veliki Burluk Jevgenij Junakov.

Luganska oblast:

2. mart - nakon što je otet, pronađen je mrtav bivši poslanik Luganskog regionalnog saveta, predsednik grada Kremenaja Vladimir Struk.

Donjecka oblast:

20. avgust - U Mariupolju je eksplodirala bomba kućne izrade na ulazu u zoološki vrt, koji je trebalo da poseti proruski gradonačelnik Konstantin Ivaščenko. Nije bilo štete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading