Rat u Ukrajini ima samo jedan ishod - STALNI ZAMRZNUTI SUKOB!

Autor:

Svet

21.07.2022

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejms Stavridis, bivši glavni komandant NATO snaga u Evropi, dao je procenu da će se sukob u Ukrajini završiti za četiri do šest meseci.

Rat u Ukrajini ima samo jedan ishod - STALNI ZAMRZNUTI SUKOB!

Foto: Shutterstock

Bivši glavnokomandujući NATO snaga u Evropi Džejms Stavridis rekao je da će se ukrajinski sukob najverovatnije okončati za četiri do šest meseci, prenosi Njuzvik. Međutim, on je takođe dodao da će završetak verovatno biti u stilu Korejskog rata. 

Vidim da se ovo kreće ka završetku u stilu Korejskog rata, što je primirje, militarizovana zona između dve strane, stalno neprijateljstvo, neka vrsta zamrznutog sukoba. Očekujte to za četiri do šest meseci, naveo je on.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Istovremeno je dodao da nijedna strana ne može da izdrži duže od ovog roka.

Ranije ove nedelje, zvaničnici Pentagona rekli su da američko oružje koje se isporučuje Ukrajini ima „značajan uticaj" na ruske snage.

U međuvremenu, Moskva se u nedelju hvalila uništavanjem NATO oružja. Konkretno, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je uništilo lanser HIMARS MLRS i skladište u kojem su se nalazile protivbrodske rakete Harpun.

Podsetimo, nakon završetka Drugog svetskog rata, kao dve globalne sile i najmoćnije zemlje u tom trenutku, izdvojile su se SAD i Sovjetski Savez. Iako su obe države bile na istoj strani tokom samog rata, nakon njegov završetka njihove vizije o tome kako bi društvo trebalo da izgleda bile su potpuno suprotne. 

Foto: Tanjug/AP/google maps

Vladimir Putin

Borba između komunizma i kapitalizma trajala je decenijama nakon rata, ali su prve razmirice izbile na korejskom poluostrvu u istočnoj Aziji. 

Koreja je od 1910. do 1945. godine bila pod okupacijom Japana, što je okončano nakon kapitulacije nemačkog saveznika u Drugog svetskom ratu. 

Postojao je plan da se po završetku okupacije održe izbori kako bi se Koreja ujedinila kao država sa jedinstvenom vladom. Međutim, te planove je poremetilo izbijanje Hladnog rata pa su, slično kao i u Nemačkoj, potpuno propali pregovori o ujedinjenju. 

Umesto toga, SSSR i SAD su ustanovile suparničke i ideološki suprotstavljene vlade, odnosno dve zasebne države koje su se nazivale Severna i Južna Koreja, a među njima je bukno žestok rat u kom su direktno ili indirektno učestvovali i SAD i SSSR i Kina...

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Vladimir Putin i Volodimir Zelenski

Pregovori o primirju završeni su 27. jula 1953. godine, kada je ono i zvanično potpisano u Panmundžonu, čime je rat u Koreji formalno okončan. 

Prema svim kriterijumima, Korejski rat je završen "nerešenim" rezultatom. I Severna i Južna Koreja su doživele neuspeh u pokušaju ujedinjenja, a na obe strane je poginulo po nekoliko miliona ljudi, uz katastrofalna razaranja, prenosi Informer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading