"NISMO MOGLI DA ZAMISLIMO DA ĆE JUGOSLAVIJA NESTATI" Lukašenko optužio NATO da je "razdvojio Slovene"! Veruje da će se "bratski ukrajinski narod" vratiti svojima!

Autor:

Svet

15.07.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ukrajina je izgubljena od kada su ukrajinski političari napustili svoj slovenski identitet, rekao je Lukašenko.

"NISMO MOGLI DA ZAMISLIMO DA ĆE JUGOSLAVIJA NESTATI" Lukašenko optužio NATO da je "razdvojio Slovene"! Veruje da će se "bratski ukrajinski narod" vratiti svojima!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenka

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas da je širenje NATO na istok razdvojilo Slovene na suprotne strane, da je Ukrajina izgubljena za istočnoslovenski svet i pre početka specijalne vojne operacije Rusije, te da nije mogao da zamisli ni da će se Jugoslavija raspasti i nestati.

- Nismo mogli ni da zamislimo da će prijateljska Jugoslavija nestati sa političke mape, da će postsovjetski prostor upasti u seriju oružanih sukoba, a da će se vojni blok NATO proširiti na istok, razdvajajući Slovene na suprotne strane - navo je Lukašenko, prenela je agencija RIA Novosti.

On je naveo i da je najteži udarac zadat pre osam godina upravo "u srce slovenskog sveta: belorusko-rusko-ukrajinskom bratstvu".

- Ukrajina je izgubljena od kada su ukrajinski političari napustili svoj slovenski identitet - rekao je Lukašenko u Vitebsku na otvaranju festivala "Slovenski bazar".

Istovremeno, rekao je da se, ma kako to zvučalo, na otvaranju "Slovenskog bazara" čuo ukrajinski jezik.

- I zvučaće! Uključujući i danas. Zapravo, uvek će se čuti ovde - rekao je beloruski predsednik.

On je izrazio uverenje da će se "bratski ukrajinski narod" vratiti svojoj slovenskoj porodici.

Bonus video:

 

Komentari (0)

Loading