PUTIN I LUKAŠENKO SE VEĆ SVE DOGOVORILI!? Evo kakvu sudbinu hoće za Ukrajinu nakon rata!

Autor:

Svet

04.07.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina u sadašnjem stanju prestaće da postoji, rekao je vojni ekspert Jakov Kedmi.

PUTIN I LUKAŠENKO SE VEĆ SVE DOGOVORILI!? Evo kakvu sudbinu hoće za Ukrajinu nakon rata!

Foto: Tanjug/AP

Prema rečima bivšeg izraelskog obaveštajca Jakova Kedmija, Ukrajina je stvorena da bi postala vojna baza za napad na Rusku Federaciju. 

Moskva, sa strateškog stanovišta, ne bi trebalo da dozvoli da ni pedalj teritorije koja je sada Ukrajina postane baza za buduće vojne napade.

Analitičar je rekao i kakva dalja sudbina čeka Ukrajinu nakon završetka ruske intervencije.

Deo Ukrajine, najverovatnije Novorosija, postaće deo Rusije. Odmah će ući u sastav ruske države. Možda će ući još jedan ili dva regiona. Na primer, Černigov, stari ruski grad, a u drugim delovima bivše Ukrajine stvoriće novu ukrajinsku državu. No, sudeći po razvoju događaja i izjavama Aleksandra Lukašenka i Vladimira Putina, dogovorene su sve klauzule sporazuma o federalnoj državi. Biće to nova Ukrajina u saveznoj državi - rekao je Kedmi u intervjuu za list Vojno delo.

To će omogućiti onim građanima Ukrajine, koji su sebe oduvek smatrali i smatraju Rusima, da se vrate u Rusku Federaciju, a oni koji sebe smatraju Ukrajincima mogu da žive u miru, kao u Belorusiji, u okviru savezne države, sumirao je Kedmi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading