Pao Lisičansk! Ceo Lugansk pod kontrolom Rusije! Šojgu podneo raport Putinu!

Autor:

Svet

03.07.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija priznaje Lugansku oblast kao Lugansku narodnu republiku (LNR).

Pao Lisičansk! Ceo Lugansk pod kontrolom Rusije! Šojgu podneo raport Putinu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio je danas da su ruske snage zauzele ključni ukrajinski grad Lisičansk i da sada kontrolišu celu oblast Luganska na istoku Ukrajine.

- Sergej Šojgu je obavestio glavnokomandujućeg ruskih oružanih snaga Vladimira Putina o oslobađanju Luganske narodne republike - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane, prenose ruske novinske agencije.

Rusija priznaje Lugansku oblast kao Lugansku narodnu republiku (LNR).

Šojgu je izvestio Putina da je kao rezultat uspešnih vojnih operacija oružanih snaga Rusije, zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR, uspostavljena puna kontrola nad gradom Lisičanskom i nizom obližnjih naselja.

Ukrajinski borci nedeljama su pokušavali da odbrane Lisičansk i spreče da dodje pod rusku kontrolu kao što se desilo sa susednim Severodonjeckom pre nedelju dana.

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič rekao je u onlajn intervjuu kasno sinoć da tok borbi ukazuje da će sudbina grada biti odlučena do ponedeljka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading