Pronađeni ostaci devojke sa Floride povezani sa SERIJSKIM UBICOM?

Autor:

Svet

08.06.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaci Suzan Gejl Pul pronađeni su 1974. godine.

Pronađeni ostaci devojke sa Floride povezani sa SERIJSKIM UBICOM?

Foto: shutterstock

Skeletni ostaci tinejdžerke sa Floride obešene za drvo 1974. godine su identifikovane i vlasti tvrde da postoji mogućnost da je ona žrtva serijskog ubice

Foto: Shutterstock

 

Utvrđeno je da su ostaci Suzan Gejl Pul (15), nakon što je forenzička DNK firma napravila profil na osnovu njenih ostataka i identifikovala moguće rođake, rekao je novinarima prošle nedelje detektiv Bil Springer iz šerifove kancelarije Palm Biča.

Springer je rekao da je najverovatniji osumnjičeni Džerard Šefer, bivši policajac i šerifov zamenik osuđen 1973. za ubistvo dve tinejdžerke u oblasti u kojoj je Pul živeo. Šefer je umešan u smrt više od dve desetine drugih, izvestio je Asošiejted pres. Smrtno ga je izbo drugi zatvorenik 1995. godine.

- Suzanina porodica prijavila je njen nestanak pre Božića 1972. godine - rekao je Springer. U vreme njenog nestanka živela je u parku sa prikolicama sa svojom porodicom u blizini Fort Loderdejla i boravila je kod prijatelja u Vilton Manorsu.

Foto: Shutterstock

 

Springer je rekao da je napustila srednju školu i da je ranije prijavljena kao begunac.

- Poznato je da je Šefer pokupio stopere - nešto drugo Pul je radio - i bio je policajac u Vilton Manorsu - rekao je Springer.

- Sve se tako uklapa, ali ja nemam nikakve fizičke dokaze koji bi ga povezivali sa tim - rekao je on.

Telo tinejdžerke pronađeno je na obalskom državnom putu u junu 1974. godine, otprilike godinu i po nakon što je nestala.

- Njeni ostaci su žicom vezani za drvo mangrova. Antropolog koji ju je pregledao nije našao nikakve povrede na njenom telu. Raniji napori da se identifikuju njeni ostaci, uključujući dodavanje njenog DNK u nacionalnu bazu podataka 2015. godine, nisu uspeli - rekao je Springer.

Forenzička DNK firma, Otram, kontaktirala je šerifovu kancelariju i rekla da je imala "veliki uspeh" u identifikaciji degradirane DNK.

Springer se sada nada da će rekonstruisati poslednje nedelje svog života preko prijatelja kojima se možda poverila da bi potencijalno povezali njeno ubistvo sa Šeferom. Dao je tri imena — Džuli Hant, Mišel Vilijamson i Greg Anderson — i zamolio ih da kontaktiraju šerifovu kancelariju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading