RUSKI GENERAL IMA ROK JOŠ PET DANA? Postavljeno da ispuni jedan od ova dva zadatka!

Autor:

Svet

05.06.2022

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina tvrdi da ruska strana ulaže sve što ima u ispunjavanje ovih ciljeva

RUSKI GENERAL IMA ROK JOŠ PET DANA? Postavljeno da ispuni jedan od ova dva zadatka!

Foto: Tanjug/AP/www.profimedia.rs

Ruske snage napreduju u nekoliko područja severno od grada Slavjanska u istočnoj Ukrajini nakon što su "završili sa pregrupisanjem trupa", saopštio je u nedelju Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Vojna administracija Slavjanska rekla je u subotu da stotine ljudi svakog dana beži iz grad, a broj evakacija se skoro duplirao ove nedelje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina

Ukrajinska vojska je rekla da ruske jedinice "fokusiranju ofanzivne operacije na okruživanje naših trupa" u Severodonjecku i Lisičansku i na "blokiranje glavnih logističkih ruta".

- Ruski general Aleksandar Dvornikov dobio je zadatak da do 10. juna ili u potpunosti zauzme Severodonjeck ili da potpuno prekine auto-put Lisičansk-Bahmut i preuzme ga pod kontrolu - rekao je Sergej Hajdaj, guverner regiona Lugansk, prenosi CNN.

Zbog toga se, prema njegovim rečima, "ogromna količina snaga, sve što imaju, sve rezerve - sve se koristi kako bi se ostvarila ova dva zadatka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading