OD SADA I U NEMAČKU BEZ TESTA I POTVRDE O VAKCINACIJI! Od ovog datuma stupa na snagu!

Autor:

Svet

25.05.2022

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah izjavio je danas da vlada planira da tokom leta ukine epidemiološka pravila po kojima je putnicima za ulazak u Nemačku potrebna potvrda o vakcinaciji protiv kovida 19, negativan rezultat testa ili dokaz o preležanoj koroni.

OD SADA I U NEMAČKU BEZ TESTA I POTVRDE O VAKCINACIJI! Od ovog datuma stupa na snagu!

Foto: Profimedia

Lauterbah je za medijsku grupu Funke rekao da će pravila koja se primenjuju na sve starije od 12 godina bez obzira odakle dolaze u Nemačku, biti suspendovana od 1. juna do kraja avgusta, prenosi AP.

Od početka marta Nemačka više nema listu "visokorizičnih oblasti".

Broj novih slučajeva korona virusa u Nemačkoj je u stalnom padu i većina restriktivnih mera je ukinuta. Ipak, vlada je najavila da će obezbediti dodatnih 830 miliona evra za kupovinu vakcina koje će pomoći u suzbijanju mogućih varijanti korona virusa na jesen.

Podsetimo, državljani Srbije za ulazak u Nemačku imaju obavezu da prilože potvrdu o vakcinaciji ili test na kovid ne stariji od 48 sati, ili sertifikat o preležanoj bolesti - uz potvrdu o nužnom razlogu za ulazak u ovu zemlju.

Ulazak u Grčku je takođe omogućen našim državljanima bez ograničenja od 1. maja, kao i u Hrvatsku. Vlada Crne Gore donela je novi set mera koje će biti na snazi od 25. maja do 2. juna. Državljani Srbije će nesmetano moći da ulaze u Crnu Goru bez ikakve potvrde.Tokom boravka je obavezno držanje fizičke distance i nošenje maski u zatvorenim prostorima gde je to preporučeno. Omiljena srpska letovališta u Turskoj, Egiptu, na Kipru, Italiji i Španiji i dalje zahtevaju negativan test ili potvrdu o vakcinaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading