DRAMATIČNO PREDVIĐANJE BILA GEJSTA: U opasnosti smo!

Autor:

Svet

01.05.2022

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarder Bil Gejts upozorio je da postoji rizik ''mnogo veći od 5 odsto" da svet još nije video najgore od pandemije kovida.

DRAMATIČNO PREDVIĐANJE BILA GEJSTA: U opasnosti smo!

Foto: Tanjug/AP

Bil Gejts

Tehnološki mogul rekao je da ne želi da zvuči 'mračno i sumorno', ali je upozorio da postoji rizik da se stvori "još transmisivnija i još fatalnija" varijanta, prenosi Dejli mejl.

On je rekao da je rizik da se to dogodi „mnogo iznad pet odsto“ i da bi to značilo da svet tek treba da vidi najgore od pandemije.

Nije prvi put da je dao takvu prognozu.

Foto: Tanjug/ M. Milivojević

 

U decembru 2021. godine, upozorio je svoje milione pratilaca na Tviteru da se pripreme za najgori deo pandemije, pošto je prethodno 2015. godine upozorio da svet nije spreman za sledeću pandemiju.

- Još uvek smo u opasnosti da ova pandemija stvori varijantu koja bi bila još transmisivnija i još fatalnija. Nije verovatno, ne želim da budem glas propasti i mraka, ali rizik je daleko iznad 5 odsto videli najgore od ove mandemije - rekao je Gejts za Fajnenšl tajms.

Procenjuje se da je korona do sada ubila oko 6,2 miliona ljudi širom sveta od marta 2020. godine, ali broj zaraženih slučajeva i smrtnih slučajeva opada poslednjih nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading