MISTERIOZNI BELI PRAH U VREĆAMA SA KAFOM! Pola TONE kokaina pronađeno u fabrici Nespresso!

Autor:

Svet

07.05.2022

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarska policija zaplenila je više od 500 kg kokaina iz pošiljke kafe u zrnu isporučenoj fabrici Nespresso.

MISTERIOZNI BELI PRAH U VREĆAMA SA KAFOM! Pola TONE kokaina pronađeno u fabrici Nespresso!

Foto: pixabay.com

Radnici u fabrici u Romontu, u zapadnom švajcarskom kantonu Fribur, upozorili su nadležne na misteriozni beli prah pronađen u vrećama kafe u zrnu, saopštila je policija.

Osoblje fabrike kapsula za kafu, u vlasništvu švajcarskog prehrambenog giganta Nestle, „pronašlo je neutvrđenu belu supstancu kada su istovarili sveže isporučene džakove zrna kafe“, saopštila je policija Friburga u četvrtak.

Policijskom analizom je utvrđeno je da je pronađena supstanca kokain. Pretres pet transportnih kontejnera "isporučenih istog dana vozom omogućio je zaplenu više od 500 kg ove droge", dodala je policija.

Policija je saopštila da je tokom operacije postavila veliki sigurnosni opseg oko fabrike, u kojoj je takođe učestvovao veliki broj carinika.

Jedinice koje sadrže drogu su izolovane, a supstanca nije kontaminirala proizvodnju u fabrici, navodi se u saopštenju.

Prvobitna istraga je pokazala da pošiljka potiče iz Brazila, saopštila je policija, dodajući da je utvrđeno da je zaplenjeni kokain čist više od 80 odsto, sa procenjenom uličnom vrednošću od preko 50 miliona švajcarskih franaka (41 milion funti), prenosi Gardian.

- Izgleda da je sva droga bila namenjena evropskom tržištu - saopštila je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading