SVE VIŠE MALOLETNIKA U KANDŽAMA PAKLA: Mladi Crnogorci koriste i prodaju DROGU, najčešće kombinuju alkohol i kokain!

Autor:

Svet

06.05.2022

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaest maloletnika osumnjičeno je zbog korišćenja i prodaje droge od početka 2020. do 1. aprila 2022. godine - istovremeno, oko 20 osoba mlađih od 22 godine leči se ili se lečilo od zavisnosti od psihoaktivnih supstanci u istom vremenskom periodu.

SVE VIŠE MALOLETNIKA U KANDŽAMA PAKLA: Mladi Crnogorci koriste i prodaju DROGU, najčešće kombinuju alkohol i kokain!

Foto: pixabay.com

To su podaci do kojih su “Vijesti” došle tokom istraživanja problema zavisnosti osoba mlađih od 22 godine. Zvanična statistika pokazuje da mladi u tom dobu najčešće kombinuju alkohol i kokain.

- Uprava policije je od 1. januara 2020. godine do 1. aprila 2022. godine podnela ukupno 13 krivičnih prijava protiv 13 maloletnih osoba, od koji njih 11 spada u kategorijiu starijih maloletnika, a dva su iz kategorije mlađih maloletnika - objasnili su iz te bezbednosne institucije.

Republika

Foto: E-stock

Policija

Ističu da te adolescente sumnjiče za 13 krivičnih dela, od čega 12 krivičnih dela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i jedno krivično delo - omogućavanje uživanja opojnih droga.

U periodu na koji se odnosi istraživanje, 17 maloletnika prekršajno je odgovaralo zbog zloupotrebe droge. Od tog broja sedmoro su mlađi maloletnici.

Prema Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku, mlađi maloletnik je onaj ko je u vreme izvršenja krivičnog dela navršio 14, a nije 16 godina.

Policija osim marihuane, heroina i kokaina od početka 2020. do 1. aprila 2022. evidentirali su i upotrebu hašiša, amfetamina, metanfetamina, MDMA, kao i raznih vrsta sedativa i antidepresiva.

Republika

Foto: MUP Srbije

Droga

Sagovornici “Vijesti” koji sprovode programe odvikavanja od droge saglasni su da mlađi zavisnici retko traže pomoć.

Izvršni direktor nevladine organizacije “Preporod” Jovan Bulajić objašnjava da je gotovo četvrtina onih koji su zatražili pomoć od 2020. do aprila 2022. godine, mlađa od 22 godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading