DALEKO ODJEKNULE REČI AMBASADORA IZRAELA O SRBIJI: Sve se odigralo na VAŽNOM DOGAĐAJU!

Autor:

Svet

06.05.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Izraela poručio da Srbija nije geografski sused, ali je u srcu Izraela.

DALEKO ODJEKNULE REČI AMBASADORA IZRAELA O SRBIJI: Sve se odigralo na VAŽNOM DOGAĐAJU!

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

- Srbija nije sused Izraela na geografskoj karti, ali mu je sused u srcu - poručio je izraelski ambasador u Beogradu Jahel Vilan, na obeležavanju 74. godišnjice osnivanja države Izrael.

- Ne morate biti istoričar, pesnik ili prorok da biste uvideli izuzetne sličnosti između naša dva naroda. Naši bliski odnosi potiču iz zajedničke istorijske prošlosti, sadašnjih izazova i budućih snova - mišljenja je Vilan.

On je izjavio da su oba naroda tokom krvave istorije bila porobljena, pod okupacijom usled gubitka suvereniteta i da su se herojski borili da očuvaju kulturno i duhovno nasleđe, prenose beogradski mediji. 

- Jevrejska zajednica je oduvek činila sastavni deo srpskog naroda i sa njima delila dobre dane i vremena puna teškoća - istakao je on.

Dugo prijateljstvo Srbije i Izraela 

On je naveo da se ove godine obeležavaju i tri decenije od obnavljanja diplomatskih odnosa između Izraela i Srbije.

Diplomatski odnosi između bivše Jugoslavije i Izraela su zvanično prekinuti 1967. godine. Obnovljeni su na nivou otpravnika poslova u jesen 1991. godine, a u proleće 1992. u Tel Avivu je ponovo otvorena jugoslovenska ambasada.

Odnosi između naša dva naroda u najdubljem i najiskrenijem značenju te reči nikada nisu bili prekinuti, izjavio je Vilan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
БрацаБрацика

06.05.2022 11:57

Где сте били када су нас уништавали, бомбардовали... Ма, марш, лицемери.

Odgovori 25 9