ZELENKO NASAMARIO RUSE! Ukrajinac ukrao kamion pun municije vojnicima ispred nosa! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2022

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrabri Ukrajinac nije prezao od ruskih vojnika - ukrao kamion sa municijom, a kada su ga zaustavili, samo je dao gas i punom brzinom prošao pored njih.

ZELENKO NASAMARIO RUSE! Ukrajinac ukrao kamion pun municije vojnicima ispred nosa! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube.com

Na društvenim mrežama pojavila se priča o neverovatnom podvigu Vitalija Dmitroviča Onoprienka, poznatog i kao Zelenko. Na početku invazije, 26. februara, rat je stigao na njegova vrata, gde je jednog dana zatekao artiljeriju. Prijatelj mu je došao i predložio da, uprkos njegovim godinama, oni budu dostupni ukrajinskim snagama, ali centar za regrutaciju je već bio zatvoren. Rusi su stigli.

Međutim, Zelenko nije odustajao, bitka se vodila veoma blizu njegove kuće i Vitalij priča kako se jednog dana pet ukrajinskih vojnika pojavilo u jednom selu iz obližnje šume. Tražio je od njih da mu daju pušku, ali su mu odgovorili da više nemaju slobodne i rekli mu da pogleda u parkirana i napuštena ruska vozila.

Došli su do poslednjeg u nizu, bio je to kamion Ural. Nakon što je proverio da vozilo nije minirana zamka, ušao je, ali nije našao oružje. Ali to je municija! Momci su se u međuvremenu vratili u šumu da odatle nastave da pucaju na neprijatelje, a Zelenko je smislio plan da nasamari Ruse.

Okrenuo je kamion i krenuo na put pun ruskih kontrolnih punktova. Većinu su prošli bez zaustavljanja jer je pretpostavljao da će stražari pretpostaviti da je njihovo. Međutim, jedna od patrola na putu odlučila je da ga zaustavi. On je samo prošao pored ruskog vojnika i dao gas, nastavljajući punom brzinom napred. Nakon toga uspeo je da sakrije svoj "ratni trofej“ u obližnjoj šumi. Posle mesec dana, Ivankov i obližnja su oslobođeni, a kamion, zajedno sa municijom, predat ukrajinskoj vojsci. Bili su oduševljeni i zahvalili Vitaliju Dmitroviču Onoprienku, a on je nesebično odgovorio:

- Nosite ga, momci, ne treba mi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
nedostupna

26.04.2022 11:58

Izmisljotina, ko i duh kijeva.

Eljko

26.04.2022 13:10

Je li mu Ladimir Elenski licno zahvalio za ovaj junacki poduhvat? I sta je bilo kad je mrmot zamotao cokoladu?

Slavonac

27.04.2022 07:21

Ovakvu laž može da objavi samo "Srpski telegraf", koji od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini nekritički prenosi najbljutaviju NATO propagandu. FUJ!