ŽIV RASTRGNUT I POJEDEN, RIBARI GLEDALI MASAKR S OBALE! Mladić se do poslednjeg daha borio za život dok ga je ŽIVOTINJA KOMADALA! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan prizor snimili su sa obale ribari koji su stajali na steni dok je na samo 150 metara od njih Britanac Simon Nelist umirao u neviđenim mukama.

ŽIV RASTRGNUT I POJEDEN, RIBARI GLEDALI MASAKR S OBALE! Mladić se do poslednjeg daha borio za život dok ga je ŽIVOTINJA KOMADALA! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen

Simon Nelist je umro u neviđenim mukama

Britanskog mladića Simona Nelista (35) brutalno je ubila ajkula dok je plivao nedaleko od obale plaže u australijskom gradu Sidneju, zbog čega je zatvoreno nekoliko najpoznatijih kupališta na tom području, a svedoci užasa koji se odigravao na samo nekoliko metara od njih potražili su stručnu pomoć. 

Iako se deo javnosti ostrvio na nekolicinu ribara koji su samo nemo posmatrali pravi masakr, mediji su naveli kako nesrećni ljudi zaista nisu imali načina da pomognu Nelistu dok je umirao u mukama. 

Njegovo stradanje je čak zabeleženo i kamerama, a toliko je potresno da je na Jutjubu cenzurisano, a posetioci tog sajta upozoreni da snimak otvaraju na sopstvenu odgovornost. 

- Do poslednjeg daha se borio za život dok ga je neman živog rastrzavala i proždirala - glasi samo jedan komentara ispod snimka na kom se čak vidi i jedan ribar na obali kako se drži za glavu i gleda u more koje postaje krvavo u prečniku od nekoliko metara. 

To je prvi napad ajkule u okolini Sidneja u poslednjih 60 godina. 

- Simon je ovog je vikenda trenirao za humanitarnu akciju u kojoj je trebalo da plivati preko okeana, što je u međuvremenu otkazano. U sredu poslepodne ga je napala neman dugačka više od četiri metra. Napad se dogodio u Bučan Pointu, u blizini Litl Beja na istoku Sidneja - preneli su mediji detalje tragedije nakon čega su zatvorene najpoznatije plaže Bondi i Bronte. 

Inače, Nelist je bio iskusni plivač i trener ronjenja, a iza sebe je ostavio porodicu u Britaniji i partnerku u Sidneju sa kojom je planirao venčanje. Svi će ga pamtiti kao čoveka koji je voleo avanture.

- Sve što ima veze sa Simonom povezano je s okeanom - rekla je njegova prijateljica Dela Ros za Seven News.

Napad se dogodio samo 150 metara od glavne plaže na kojoj su bile desetine kupača, veslača i ribara. Komadići njegovog tela pronađeni su u vodi sat vremena kasnije.

Republika

Foto: Printscreen

Trenutak kad se Simon borio za život

Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mesta napada, dok se dronovima ispituje da li se morski pas još nalazi na tom području.

Video je uznemirujuć, činjenica da neko umire dok neko drugi peca na obali je šokantna. Čitava ova stvar je prestrašna - glasi još jedan je od komentara ispod zapisa.

Druga osoba je navela da su svedoci verovatno u stanju šoka i da nisu mogli da urade ništa drugo osim da snime napad.

- Ta lokacija je uvek bila opasna jer su mogući napadi morskih pasa. Tamo ima mnogo kvalitetne ribe, greben se spušta duboku u vodu, pa morski psi patroliraju tom teritorijom - rekao je profesionalni ribar Džo Smit, dok je njegov kolega otkrio kako je upozorio plivače da budu oprezni pri ulasku u vodu. 

- Rekao sam kupačima juče ujutro da je voda 25°C, što privlači velika jata ribe, a šta tu ribu jede? Veliki morski psi - rekao je on za Dejli Mejl Australia.

Humanitarna akcija na obližnjoj plaži na kojoj je trebaloo da učestvuje ubijeni plivač, otkazana je iz poštovanja prema žrtvi i njegovoj porodici. Organizatori su razmatrali da sve prebace za mart, ali su rekli da su odlučili da ga otkažu nakon savetovanja s lokalnim većem i spasiocima.

Republika

Foto: Printscreen

Velika bela ajkula 

Biolozi veruju da je velika bela ajkula dugačka najmanje 4,5 metra odgovorna za napad, ali ne misle da je ubiju, već samo da je isteraju iz zaliva. Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa u Sidneju od 1963. godine.

Vlasti su naredile ljudima da ne ulaze u vodu po vrućem letnnjem danu uz temperature od oko 30 stepeni Celzjusovih. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading