MASOVNO PREDOZIRANJE UČENIKA U KONEKTIKATU: U kući jednog nađena količina dovoljna da UBIJE CELU ŠKOLU! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.01.2022

18:46

Nakon što je 13-godišnji dečak umro od predoziranja fentanilom u srednjoj školi u Konektikatu, policija Hartforda saopštila je u utorak da je pronašla dodatnih 100 kesa fentanila u sobi tinejdžera.

MASOVNO PREDOZIRANJE UČENIKA U KONEKTIKATU: U kući jednog nađena količina dovoljna da UBIJE CELU ŠKOLU! (VIDEO)

Printskrin

Policija je pronašla 40 kesa fentanila na Akademiji za sport i medicinske nauke u Hartfordu, Konektikat, nakon što se učenik tinejdžer srušio u školskoj fiskulturnoj sali. Dva druga učenika su odvedena u lokalnu bolnicu, dok je škola stavljena pod blaži režim zaključavanja.

Dečak, čije ime nije objavljeno zbog njegovih godina, preminuo je 16.1 nakon što je reagovala hitna pomoć nakon predoziranja. Druga dva učenika su kasnije puštena iz bolnice.

Policija Hartforda saopštila je da je pronašla dodatnih 100 vreća fentanila u spavaćoj sobi tinejdžera i „može sa sigurnošću reći da je fentanil koji je izazvao predoziranje bio isti fentanil koji se nalazio u spavaćoj sobi maloletnika“.

Droga iz škole i kuće bila je upakovana na isti način, imala je isti pečat i  „ekstremno visok“ nivo čistoće – fentanil iz škole je testiran na 58% čistoće, a fentanil pronađen u dečakovoj sobi je  60%, prema saopštenju Hartfordske policije.

Policija kaže da veruje da je tinejdžer jedini doneo drogu u školu i još uvek istražuje kako je došao do nje.

Policija je saopštila da je majka tinejdžera u potpunosti sarađivala i da ne veruje da je prethodno znala da njen sin poseduje fentanil .

Fentanil je moćan opioid, jači od droga kao što su heroin i morfijum. Postao je vodeći uzrok smrti od predoziranja u Americi zajedno sa drugim sintetičkim opioidima, prema Nacionalnom institutu za zloupotrebu droga.

Uprava za borbu protiv droga kaže da je fatalna doza fentanila dovoljno mala da stane na vrh olovke.

Komentari (0)

Loading