RASPADA SE FEJSBUK, RADNICI BEŽE IZ KOMPANIJE KAO ĐAVO OD KRSTA! U očaju se nude astronomske plate, ali ni to ne pomaže, META SE VUČE U PROPAST!

Autor: Republika

Svet

23.12.2021

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najmoćnijih kompanija na svetu, na čelu sa Markom Zakerbergom, suočila se s novim ozbiljnim problemima nakon što je preživela niz teških udaraca u prethodnom periodu.

RASPADA SE FEJSBUK, RADNICI BEŽE IZ KOMPANIJE KAO ĐAVO OD KRSTA! U očaju se nude astronomske plate, ali ni to ne pomaže, META SE VUČE U PROPAST!

Foto: Tanjug/AP

Mark Zakerberg u novom problemu

Dok se Fejsbuk nosi sa sve češćim optužbama kako je ta društvena mreža štetna po društvo i po zdravlje, te dok se priprema na niz pravnih bitaka s regulatorima u Sjedinjenim Državama i Evropskoj uniji, kompanija se suočava i s još jednim ozbiljnim problemom koji je povezan s prethodnima - sve joj je teže da pronađe kvalitetne radnike.

Narušeni javni imidž firme pretvara se u znatno veći trošak zaposlenih, jer sve više sposobnih, iskusnih i visokoobrazovanih tehnoloških stručnjaka smatra kako je rad za Fejsbuk dugotrajna crna mrlja u njihovom CV-ju.

Zbog svega toga je rukovodstvo matične kompanije Fejsbuk - Meta Platforms - donelo odluku da sve više novca troši kako bi mogla da zaposli i zadrži radnike koji su joj potrebni. Iako nije objavljeno o kojim je sumama reč, mediji podsećaju da je prosečna godišnja plata u Fejsbuku bila oko 140.000 dolara, te da bi uz nove ponude mogla da bude i trostruko veća. 

- To kompaniju vodi u propast, to su nezamislivi troškovi - navode dobro upućeni izvori za američke medije. 

Podsetimo, jedna od najmoćnijih firmi na svetu se zajedno sa svojim direktorom i osnivačem Markom Zakerbergom našla na udaru mnogobrojnih kritika o kršenju prava na internetu, ali i da je bila saučesnik u raznoraznim zloupotrebama (poput širenja lažnih vesti, korišćenja te platforme za organizovanje najrazličitijih prevrata i slično), da bi joj teške udarce zadali upravo i neki od njenih nekadašnjih zaposlenih koji su svedočili o užasnim uslovima rada u kompaniji. Bilo je i onih koji su otkrivali kako kompanija "ubija" konkurenciju i tako krši mnoge odredbe u poslovanju, a u potpunosti je nokautirana kada je više njenih servisa, uključujući i društvene mreže Fejsbuk i Instagram, kao i Vocap, početkom oktobra bilo neupotrebljivo na čak nekoliko sati. 

Zakerberg je nakon toga rešio da kompaniju reorganizuje i promeni joj ime u Meta, najavivši i druge korenite promene, koje su, kako se ispostavilo, donele mnogo više problema nego koristi. Problem s radnicima je samo jedan u nizu.                  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading