PREMINUO DEČAK KOJI JE PAO SA ZAMKA: Još dvoje dece u kritičnom stanju! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

19.12.2021

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak star 11 godina šesta je žrtva nesreće koja se dogodila pre četiri dana u australijskoj državi Tasmaniji kada je vetar podigao naduvani dvorac na kojem su se deca igrala na proslavi kraja godine u osnovnoj školi u Devonportu.

PREMINUO DEČAK KOJI JE PAO SA ZAMKA: Još dvoje dece u kritičnom stanju! (FOTO)

Foto: Photo by Brandi Ibrao on Unsplash

Deca su pala na zemlju sa visine od 10 metara, a nastradala su tri dečaka i jedna devojčica od 12 godina, jedan dečak i jedna devojčica od 11 godina, a još dvoje dece je u kritičnom stanju, dok je jedno dete na kućnom oporavku, potvrdila je lokalna policija.

- Svi osećamo ovaj užasni gubitak - rekao je premijer Tasmanije Peter Gatvejn na konferenciji za novinare.

Istraga je u toku, a policija je saopštila da je prerano reći kad će istražni postupak biti završen jer "treba poštovati porodice koje tuguju i školsku zajednicu".

Načelnik tasmanijske policije Daren hajn rekao je da neće požurivati istragu, ali razume "da zajednica želi odgovore".

Pokrenuta je akcija onlajn prikupljanja pomoći porodicama nastradale dece, a za tri dana od ljudi iz zemlje i inostranstva skupljeno je oko 1,3 miliona australijskih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading