FEJSBUK IPAK NE MENJA IME! Otkriveno šta se u stvari događa!

Autor: Republika

Svet

29.10.2021

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je sve što korisnici najpopularnije društvene mreže na svetu treba da znaju o funkcionisanju svojih profila nakon što je Mark Zakerberg najavio ogromne promene u kompaniji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mark Zakerberg izazvao je pomamu zbog promene imena kompanije 

Najpopularnija društvena mreža na svetu, Fejsbuk, na kojoj profile ima više od 2,8 milijardi ljudi širom planete, ipak neće promeniti ime, pojasnili su iz te kompanije. 

Naime, vest o velikim promenama u jednoj od najmoćnijih kompanija na planeti obznanio je još pre nedelju dana njen osnivač Mark Zakerberg. On je, međutim, tek sinoć čitavom svetu otkrio da će se kompanija ubuduće zvati Meta, ali da zapravo neće doći ni do kakce promene na samom Fejsbuku kao društvenoj mreži. To znači da ćemo i dalje svi na telefonima imati poznati plavi logo sa upisanim belim slovom "f". 

S druge strane, kompanija je dobila potpuno novi logo, koji se razlikuje od logoa društvene mreže, a sve zbog Zakerbergove želje da se ime čitave firme ne vezuje samo i isključivo za Fejsbuk

- Promena imena će omogućiti da se sve naše aplikacije i brendovi nađu pod jednim novim kompanijskim brendom - rečeno je u saopštenju kompanije. 

Takođe, čini se da zasad neće biti mnogo promena ni u samom načinu rada Fejsbuka, pa će svi korisnici svojim profilima moći da pristupe kao i dosad.             

Podsetimo, osim Instagrama i WhatsAppa, mladi milijarder je investirao i u druge tehnologije, uključujući digitalni novčanik Novi, Portal i sistem virtuelne realnosti Oculus. I sve to se nalazilo pod istim imenom - Fejsbuk, što je Zakerberg konačno želeo da promeni.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading