PUTIN UPUTIO OŠTAR ZAHTEV CRNOGORCIMA! Tražio im da mu izruče kontroverznog biznismena i UBICU koji je imao šemu sa DŽENIFER LOPEZ!

Autor: Republika

Svet

15.10.2021

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija je od zvanične Podgorice zatražila da joj po hitnom postupku izruči kontroverznog milijardera Telmana Ismalilova, koji je u Crnoj Gori uhapšen 1. oktobra, a kog Moskva tereti za dva ubistva i krijumčarenje oružja.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin 

Ruska Federacija, na čijem je čelu predsednik Vladimir Putin, poslala je hitan zahtev Crnoj Gori da joj izruči kontroverznog biznismena, ali i kriminalca, Telmana Ismailova, optuženog za ubistvo i ilegalnu trgovinu oružjem, koji se krio u Crnoj Gori. 

Zahtev za izručenje Ismailova Ruskoj Federaciji je 7. oktobra upućen diplomatskim putem Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore. Ismailov je, inače, u zemlji naših suseda uhapšen 1. oktobra. 

 

 

U Vrhovnom sudu Crne Gore za RIA Novosti je rečeno da zahtev za izručenje Ismailova, uhapšenog po poternici Rusije, vlastima Crne Gore mora biti dostavljen najkasnije 40 dana od dana hapšenja, a da će u suprotnom on biti pušten na slobodu.

Ismailov i njegov brat Vagif nalaze se na međunarodnoj poternici, a u Rusiji su optuženi za ubistvo i ilegalnu trgovinu oružjem. Istraga smatra da je Telman Ismailov organizator ubistava dva preduzetnika, prenosi Telegraf. 

Podsetimo, Ismailov je vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji - Mardan Palace, najskupljeg hotela u Evropi, čija je izgradnja koštala više od 1,5 milijardi dolara. Rođen je u Azerbejdžanu 1956, ali budući da ta zemlja ne priznaje dvojno državljanstvo on je odlučio da se odrekne njega i uzme rusko i tursko. Na čelu je ruskog konglomerata AST, koji ima podružnice širom sveta. Do 2009. je bio vlasnik najvećeg ruskog lanca marketa. 

Foto: Tanjug/AP

Dženifer Lopez je bila jedna od Ismailovih opsesija

Ismailov je poznat po svom ekstravaganstnom stilu životu, kao i po tome što je svojevremeno za potrebe privatnih zabava dovodio da mu pevaju zvezde poput Dženifer Lopez, Maraje Keri, Toma Džonsa i drugih. Jednom prilikom je Lopezovoj platio 1,4 miliona dolara za 10 minuta pevanja, među kojima je i rođendanska pesmica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading