OGLASIO SE PUTIN POVODOM OPTUŽBI DA JE LJUBAVNICI DAO MILIONE! Bolje da Bajden OBJASNI zašto je dozvolio da milijarderi KRIJU BOGATSTVO U SAD!

Autor: Republika

Svet

04.10.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin reagovao je nakon što je u sklopu afere Pandorini papiri ponovo doveden u vezu sa navodnom bivšom ljubavnicom, Svetlanom Krivonogi, koja je, navedeno je u spisima, preko ofšor kompanije kupila panthaus od 4,1 milion dolara u Monaku.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin  

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se povodom najnovijeg skandala u koji je uvučen nakon što su obelodanjeni dokumenti u sklopu afere Pandorini papiri, a kojima je, između ostalog, otkriveno da je Svetlana Krivonogi, njegova navodna ljubavnica, preko ofšor kompanije na svoje ime kupila penthaus od 4,1 milion dolara u najluksuznijem delu Monaka. 

To je, kako se tvrdi, samo deo bogatstva te bivše čistačice, koja mu je, kako tvrdi britanski Gardijan, 2003. rodila ćerku Loizu. 

Republika

Foto: Profimedia

Svetlana Krivonogi živi u luksuzu  

Potpuno očekivano, šef Kremlja je odbacio sve te navode kao nepotkrepljene tvrdnje.

Nema skrivenog bogatstva u užem krugu predsednika Putina - poručio je predsednikom portparol Dmitrij Peskov. 

On je zatim ukazao na to da su Pandorini dokumenti razotkrili Sjedinjene Američke Države kao najveću poresku oazu na svetu, što šef SAD Džo Bajden, kako je istakao, trebalo da objasni.  

- Ono što privlači pažnju je to koja je zemlja najveća poreska oaza na svetu. Radi se, naravno, o SAD - poručio je Peskov. 

Putin, kog SAD sumnjiče da je u tajnosti osigurao ogromno bogatstvo, ne pojavljuje se u Pandorinim dokumentima pod imenom i prezimenom. Međutim, etiketirani su neki od njegovih najbliskijih ljudi, među kojima i najbolji prijatelj iz detinjstva, pokojni Petr Kolbin. Njega su kritičari Kremlja nazivali "Putinovim novčanikom".  

Sličnu reakciju na Pandorina dokumenta, kojih je objavljeno oko 12.000, reagovala je i Turska. Tako državna novinska agencija iz te zemlje jutros uopšte nije izvestila o otkrićima koja proizlaze iz spisa, baš kao i velik deo turskih mejnstrim TV kanala. Međutim, nezavisni portali, kao što su Gazete Duvar i T24, objavili su da se u Pandorinim dokumentima spominje 220 turskih imena.

Podsetimo, aferu Pandorini papiri razotkrio je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ). Istragom su obuhvaćeni računi na Britanskim devičanskim ostrvima, Panami, Belizeu, Kipru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Singapuru, Švajcarskoj, ali i u pojedinim američkim državama za koje se ispostavilo da su za mnoge milijardere širom sveta bile najsigurniji poreski rajevi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading