PUTIN ZAGRMEO - NAREDIO TESTIRANJE NAJBRŽEG PROJEKTILA NA SVETU I TO IZ NUKLEARNE PODMORNICE! Ovaj ubica leti 10.735 kilometara na sat i u trenu uništava ceo grad!

Autor: Republika

Svet

04.10.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo video-zapis na kom se vidi da je jedan od najopasnijih projektila na svetu, Cirkon, uspšeno testiran prvi put s nuklearne podmornice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da smrtonosni projektil Cirkon, najverovatnije najbrži na svetu, bude testiran iz nuklearne podmornice, što je Rusko ministarstvo odbrane uspešno sprovelo u Barencovom moru, uteravši strah u kosti čitavom svetu, što se vidi i iz napisa svetskih medija. 

- Rusija je "oslobodila" svoj nezaustavljivi hipersonični projektil koji se kreće brzinom od čak 10.735 kilometara na sat i to iz nuklearne podmornice iz koje je uspešno lanisran - navodi britanski Dejli mejl.      

Prema navodima Ruskog ministarstva odbrane, Cirkon je leteo brzinom od devet maha i u stanju je da zaobiđe sve odbrambene sisteme poznate na Zapadu. Na snimku se, pritom, vidi kako opasno oružje biva ispaljeno iz podmornice Severodvinsk dok pluta na površini mora.

 

- Prvo testiranje Cirkona sa nuklearne podmornice je prošlo više nego uspešno - stoji u saopštenju ministarstva uz obrazloženje da je zamišljena meta uspešno pogođena.   

Podsetimo, opaki projektil je deo nove generacije ruskog oružja na kojoj je insistirao lično Putin. Ima ogromnu razornu moć i u trenu može da uništi i čitave gradove.   

U službi će biti od naredne godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading