(FOTO, VIDEO) UDAVIO SE KONTROVERZNI MILIJARDER, UMIRAO U MUKAMA NA KOSTARIKI! Porodica očajna: Bogatstvo je ZAUVEK IZGUBLJENO, na blogu objavljivao skandale!

Autor: Republika

Svet

02.07.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumun Mirčea Popesku stradao je dok se kupao na plaži u Kostariki gde to nije bilo dozvoljeno, pa je bilo potrebno veoma malo da o njegovoj smrti počnu da se ispredaju teorije zavera.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Mirčea Popesku stradao je tokom plivanja na Kostariki 

Kontroverzni rumunski milijarder Mirčea Popesku (41) udavio se na Kostariki u mestu Plaja Hermosa, koje nije predviđeno za obične kupače, već samo za surfere zbog jačine i visine talasa, zbog čega je njegova porodica potpuno zatečena tragedijom, a posebno činjenicom što će njegov kompletan imetak bukvalno da nestane. 

Naime, Popesku je bio jedan od najvećih vlasnika kriptovalute bitkoina, pri čemu se veruje da je posedovao čak milion tih "imaginarnih" kovanica, pa mu je bogatstvo procenjivano na oko 1,63 milijardi evra.  

Međutim, budući da je bio jedino ovlašćeno lice koje je moglo da barata kriptovalutom, njegova porodica nema apsolutno nikakvo pravo da to nasledi. 

Prema navodima medija sa Kostarike, kupači na pomenutoj plaži bili su obavešteni da kobnog dana ne ulaze u more zbog visine talasa, ali da se Popesku oglušio o to upozorenje. Budući da je struja bila toliko jaka, veruje se da je povukla milijardera čim je kročio u uzburkano more, te da mu nakon toga nije bilo spasa. Kako je objašnjeno, čak ni najbolji plivači ne bi uspeli da se izbore s tako moćnim talasima koji neprekidno čoveka vuku ka pučini, pa i u slučaju da ne dođe do davljenja, osoba koja se nađe u takvoj situaciji zasigurno umire od isrcpljenosti.  

 

 

Popesku je bio poznat i po blogovima koje je vodio o bitkoinu, ali i drugim kriptovalutama. Međutim, često je pisao i o teorijama zavera na planetarnom nivou, pa su njegove izjave često osuđivane kao fašističke, rasističke i seksističke.

Na blogovima je čak objavljivao i veoma eksplicitne i golišave fotografije. 

Nije bilo potrebno mnogo da se od Popeskuove smrti napravi misterija, a mnogi su istakli kako tragedija na Kostariki možda i nije slučajnost. 

 

- Ni u jednom trenutku nisam pomislila da je ovo nesrećan slučaj - napisala je na Tviteru jedna korisnica i podelila fotografiju rumunskog milijardera. 

Inače, posle Popeskuove, usledila je i smrt softverskog mogula Džona Mekafija, koji je pronađen obešen prošle nedelje u ćeliji u Barseloni. Za njega se tvrdilo da takođe ima ogromne sume u kripto valuti. To je komentarisao izvesni Alekander Mardar. 

- Izgleda da bi smrću Popeskua i Džona MekAfeja značajan iznos BTC mogao biti zauvek izgubljen - napisao je on i istakao kako će to zasigurno imati uticaja na vrednost i kretanja tržišta kriptovaluta. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading