PENTAGON KONAČNO POTVRDIO: Snimci NLO oko ratnih brodova američke mornarice su pravi (VIDEO)

Autor:

Svet

30.05.2021

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci radara na kojima se vidi više od desetak neidentifikovanih letećih objekata koji se kreću velikom brzinom oko američkih ratnih broda su autentični potvrdio je zvaničnik Ministarstva odbrane, nakon što se video pojavio u javnosti.

RepublikaFoto: printscreen/Stars Academy of Arts and Science
NLO

- Mogu da potvrdim da je video koji ste poslali snimilo osoblje mornarice - rekao je portparol Pentagona za NBC nakon što je snimak objavio filmski stvaralac Džeremi Korbel.

Na snimku, koji prikazuje radarski ekran broda američke mornarice, prikazano je ukupno 14 neidentifikovanih objekata.



U pozadini se čuju glasovi zbunjenih mornara dok posada očigledno razgovara o neobičnom viđenju. Neki od njih se čuju kako govore "brzo idu" dok je posada nastojala da označi domet i polažaj predmeta.

Incident je uključen u "tekuće preglede" Operativne grupe za neidentifikovane vazdušne pojave (UAPTF), pomorski obaveštajni program uspostavljen za prikupljanje izveštaja o misterioznim viđenjima, potvrdio je zvaničnik Pentagona, rekavši da "nema dalje informacije" o ovoj situaciji.

Korbel- poznat po svojim dokumentarnim filmovima koji su uglavnom usredsređeni na NLO-e i razotkrivanje vlade - rekao je da je video snimljen u CIC-u (Borbeni informativni centar) USS Omaha 15. jula 2019. negde kod kalifornijske obale u blizini San Dijega.

 

 

Takođe je rekao da je bar jedan od posmatranih objekata ušao u vodu u nekom trenutku. Zaljubljenik u NLO takođe je tvrdio da je podmornica korišćena za pretragu područja gde se jedan od objekata spustio u vodu, ali nisu pronađeni tragovi NLO-a.

- Najupečatljiviji dokaz kojem smo prisustvovali bila je njihova izdržljivost. Događaj je trajao više od sat vremena, a svi kontakti su jednostavno nestajali. Nikada nismo uspeli da razaznamo kuda su otputovali - rekao je Korbelu, član posade u USS Omaha.

Korbel je za Dejli star rekao da je, prema podacima do kojih je došao, mornarica naišla na oko 100 NLO-a tokom samo jednog meseca 2019. godine.

- Od 50 do 100 neidentifikovanih objekta je kružilo oko brodova. Preko radija su razgovarali i imali su slične tipove kontakata - rekao je.

To je drugi snimak koji je Korbel objavio tokom poslednjih nedelja. Sredinom maja objavio je još jedan  video koji je Pentagon od tada potvrdio kao autentičan. Na tom video snimku prikazan je okrugli predmet koji je leteo oko kalifornijske obale pre nego što je naglo zaronio u vodu.

Ove objave dolaze u trenutku kada američke obaveštajne agencije pripremaju zvanični izveštaj o NLO-ima. Zakon o odobrenju obaveštajnih podataka za  2021. godinu, koji je još u decembru potpisao bivši predsednik Donald Tramp, sadrži zahtev za detaljnom analizom podataka o NLO-ima i obaveštajnih podataka koje su prikupili. Očekuje se da će izveštaj biti predstavljen obaveštajnom odboru Senata u junu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading