(VIDEO) U NAPADU NA GAZU UBIJENO NAJMANJE 20 OPERATIVACA HAMASA: Izrael šalje "Gvozdenu kupolu"!

Autor:

Svet

11.05.2021

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 20 palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na vojne ciljeve u Pojasu Gaze u poslednja 24 časa, saopštio je na brifingu predstavnik armije Izraela Džonatan Konrikus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Po ocenama izraelske vojske, najmanje 20 operativaca HAMASA i „Islamskog džihada" ubijeno je u napadu u Pojasu Gaze. 

 

 

Tokom operacije, 80 aviona, uključujući najnoviji F-35, učestvovalo je u istovremenom napadu na 150 lansirnih sistema HAMAS-a u Pojasu Gaze koji su bili sakriveni među civilnim objektima - rekao je Konrikus.

- Izrael šalje rezervnu bateriju sistema PVO „Gvozdena kupola" u Pojas Gaze - dodao je on, naglasivši da je rano prognozirati kada će operacija biti završena.

Hamas je, podsetimo, ispalio stotine raketa na Izrael, samo nekoliko sati nakon što je ultimatum koji je ova radikalna grupa dala Izraelu da povuie vojnike iz područja džamije Al-Aksa i naselja Stari grad u istočnom Jerusalimu. 

Kao odgovor, Izrael je izveo seriju vazdušnih napada na Hamas i objekte Islamskog džihada. Raketni napadi usledili su usred naglog porasta napetosti nakon presude izraelskog suda o proterivanju nekoliko palestinskih porodica iz Jerusalim, prenosi Sputnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading