Lider većine u Senatu odbio da se vanredno odluči o Trampovom opozivu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.01.2021

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider republikanske većine u Senatu, senator Mič Mekonel, odbio je zahtev demokrata da se na vanrednoj sednici gornjeg doma Kongresa u petak potvrdi opoziv predsednika SAD Donalda Trampa, za koji je danas glasala većina u Predstavničkom domu.

RepublikaFoto: AP/Evan Vucci
Donald Tramp

U saopštenju iz kabineta senatora Mekonela se ukazuje da je danas o ovoj odluci jasno informisan lider demokratske manjine u Senatu, Čak Šamer.

Redovno zasedanje Senata zakazano je za 19. januar, što znači da senatski proces o Trampovom opozivu neće biti okončan pre prvih dana predsedničkog mandata Džoa Bajdena, čija je inauguracija zakazana za 20 januar, prenosi CNN.

Informacija da neće biti vanredne sednice Senata stigla je nakon što je senator Mekonel u privatnim razgovorima izrazio uverenje da će opoziv predsednika biti dobar način da se Tramp udalji i iz Republikanske stranke, što je znak da je došlo do dramatične promene odnosa između Trampa i Mekonela, doskorašnjih bliskih saradnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading