Rumenige OTKRIO PAKLENI PLAN: UEFA planira F4!

Autor:

Sport

13.01.2021

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promene u sistemu takmičenja Lige šampiona postaju neminovnost. Koliko god se čelnici Uefe opirali na kraju će morati da se povinuju želji najvećih i najbogatijih klubova Evrope. Izmene neće biti nagle i radikalne, već postepene. Kako to UEFA i FIFA po običaju rade...

RepublikaFoto: E stock/Dušsan Milenković
Rumenige je obelodanio ambiciozni plan koji ima UEFA

A da se nešto uveliko "kuva" u Nionu potvrdio je u večerašnjem intervjuu za klupsku televiziju Bajerna prvi čovek tog kluba Karl Hajnc Rumenige. On je kazao da je trenutno u fazi razmatranja projekat pod nazivom "Nedelja fudbala" koji bi podrazumevao drugačiju završnicu Lige šampiona i Lige Evrope.

Protekla sezona završena je u Lisabonu i Kelnu završnim turnirima, po ugledu na košarkaške takmičenja. Sve to uslovila je kriza izazvana koronavirusom, međutim najvažnijim ljudima u evropskom fudbalu taj sistem se očito dopao.

"Ubuduće bismo mogli da imamo polufinale i finale u istom gradu. Igrala bi se po jedna utakmica", kazao je Rumenige. "Bila bi to velika atrakcija, nešto poput američkog Superboula. Uzbuđenje na taj način dostiže vrhunac. Pobednik odnosi sve, gubitnik nema šansu za popravni".

Rumenige je samo kratko prokomentarisao totalnu reformu Lige šampiona, međutim iz jedne njegove rečenice jasno je kakav je stav Bajerna:

- Grupna faza Lige šampiona počinje da bude dosadna - smatra on.

Karl Hajnc Rumenige prvi je predsednik EKA, iliti Evropskog udruženja fudbalskih klubova, koje je 2008. godine zamenilo organizaciju G-14. To novo udruženje trenutno broji preko 100 klubova (članovi iz Srbije su Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina), međutim jasno je kao dan da glavnu reč i dalje vodi oni najmoćniji, baš kao dok je postojala G-14, prenosi "Mozzart sport".

 

 

 

Isto tako jasno je da će Liga šampiona ubuduće izgledati onako kako oni odluče. Evo, jedan od najvažnijih stavova smo saznali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading