ZAHAROVA ISKRITIKOVALA AMERIKU: Izborni sistem im je arhaičan, ne zadovoljava savremene demokratske standarde i omogućava prekršaje

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

07.01.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva smatra da su protesti u Vašingtonu unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država, ali primećuje raskol u američkom društvu izazvan zastarelim izbornim sistemom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marija Zaharova

- To je unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država. Istovremeno skrećemo pažnju na to da je izborni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama arhaičan, ne zadovoljava savremene demokratske standarde, stvarajući mogućnosti za brojne prekršaje, a američki mediji postali su instrument političke borbe - objasnila je Zaharova. 

Prema njenim rečima, ovo je u velikoj meri razlog za raskol u društvu, koji se sada primećuje u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Želimo prijateljskom američkom narodu da dostojanstveno preživi ovaj dramatični trenutak u sopstvenoj istoriji - rekla je portparolka.

U sredu su pristalice aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, koje su se okupile u Vašingtonu u znak podrške, upale u zgradu Kongresa, prekinuvši zasedanje na kojem je trebalo da se odobre rezultati poslednjih izbora. Policija je koristila suzavac i šok bombe. Načelnik vašingtonske policije saopštio je da su tokom protesta u gradu ubijene četiri osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading