MERKELOVA JEDVA DOČEKALA DA TRAMP IZGUBI: Uznemirujući prizori u Kapitolu, njegove pristalice su IZGREDNICI!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.01.2021

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemacka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas bes zbog upada pristalica američkog predsednika Donalda Trampa u zgradu Kongresa, a za to je okrivila to što Tramp nije priznao poraz od demokrate Džo Bajdena na predsedničkim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

- Svi smo juče videli uznemirujuće prizore upada u američki Kongres i ovi prizori su me razljutili i rastužili. Žalim što od novembra prošle godine predsednik Tramp nije priznao poraz, kao ni juče - rekla je Merkelova na sastanku nemačkih konzervativaca.

Merkel je nazvala više stotina Trampovih pristalica, koji su upali u zgradu Kapitola, "napadačima i izgrednicima" i rekla da je sigurna da će Bajden biti inaugurisan za predsednika SAD za dve nedelje, prenosi Rojters.

Četiri osobe su stradale, a 52 su uhapšene, nakon što su pristalice predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kapitola kako bi sprečile Kongres da potvrdi pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima, izjavio je šef policije u Vašingtonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading