GENERALNI INSPEKTOR FBI: Grešaka ima, pristrasnosti nema!

Autor: Tanjug

Svet

09.12.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni inspektor američkog Ministarstva pravde Majkl Horovic izjavio je da je pronašao brojne greške, ali da nema dokaza o političkoj pristranosti FBI.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izjava se odnosi na otvaranje istrage o kontaktima između članova predsedničke kampanje Donalda Trampa i Rusije 2016. godine.

Izveštaj generalnog inspektora Majkla Horovica će verovatno dati "municiju" i Trampovim pristalicama i njegovom demokratskim kritičarima u tekućoj raspravi o legitimitetu istrage koja je zasenila njegove prve dve godine na funkciji predsednika, preneo je Rojters.

Horovic je otkrio da FBI imao zakonsko ovlašćenje da traži odobrenje suda za početak nadzora nad Karterom Pejdžom, savetnikom tokom Trampove kampanje.

Ali Horovic je pronašao i ukupno 17 "osnovnih i fundamentalnih" grešaka i propusta u prvobitnoj prijavi i svim narednim prijavama Sudu za nadzor stranih obaveštajnih službi (FISA).

Te greške su učinile da slučaj izgleda jači nego što je bio, rekao je Horovic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading