PUTNICI SATIMA U CRNOJ GORI BILI ZAGLAVLJENI, NAVIGACIJA IH ODVELA NA POGREŠNU STRANU! Jedva ih izvukli, automobil ostao u nedođiji! AVANTURA SE PRETVORILA U TEŠKU DRAMU!

Autor:

Svet

25.03.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navigacioni uređaji ponekad nisu u stanju da pruže tačne informacije o terenu, što može dovesti do neželjenih situacija poput ove.

PUTNICI SATIMA U CRNOJ GORI BILI ZAGLAVLJENI, NAVIGACIJA IH ODVELA NA POGREŠNU STRANU! Jedva ih izvukli, automobil ostao u nedođiji! AVANTURA SE PRETVORILA U TEŠKU DRAMU!

Foto: Shutterstock

Grupa entuzijasta iz Bijelog Polja našla se u velikoj nevolji kada ih je navigacioni uređaj odveo ka nepristupačnom terenu, tačnije prema Đalovića pećini. Ono što je trebalo da bude dan ispunjen avanturom, pretvorilo se u dramu kada su shvatili da su zaglavljeni daleko od civilizacije, bez mogućnosti da samostalno izvuku svoje vozilo.

U 16:30 primljen je poziv za pomoć, nakon čega je ekipa Službe za zaštitu i spasavanje odmah krenula na teren. Iako je izvlačenje vozila bilo neizvodljivo zbog nepristupačnog terena, uspeli su da evakuišu sve osobe i bezbedno ih vrate u grad, piše Sandžak danas.


Ovaj događaj još jednom je istakao važnost pripreme i opreza prilikom istraživanja nepoznatih područja. Navigacioni uređaji mogu biti od velike pomoći, ali ovaj incident jasno ukazuje na njihove ograničenosti. Zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji Službe za zaštitu i spasavanje, ovaj incident završen je bez ozbiljnijih posledica, ali ostaje podsetnik na oprez koji je uvek potreban prilikom avantura u prirodi.

Navigacioni uređaji ponekad nisu u stanju da pruže tačne informacije o terenu, što može dovesti do neželjenih situacija poput ove. Važno je da se avanturisti, pre nego što krenu u istraživanje nepoznatih terena, dobro informišu o lokaciji i pripreme za sve moguće scenarije.


Ovaj slučaj iz Bijelog Polja jasno pokazuje da je pažnja i oprez ključan prilikom istraživanja prirodnih lepota, te da je bezbednost uvek na prvom mestu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading