NEVEROVATAN PREOKRET U REGIONU: Posle jučerašnjih 20 stepeni, pao sneg!

Autor:

Svet

24.03.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Sljemenu je snežni pokrivač dostigao 25 centimetara a najavljena je susnežica i u nižim predelima.

NEVEROVATAN PREOKRET U REGIONU: Posle jučerašnjih 20 stepeni, pao sneg!

Foto: Shutterstock

U veći deo regiona stigla je najavljivana promena vremena, a u delovima Hrvatske i BiH pao je sneg.

Tokom noći u Zagrebu je padao sneg, što je dovelo do stvaranja tankog sloja snežnog pokrivača na tlu i vozilima. Na Sljemenu je snežni pokrivač dostigao 25 centimetara a najavljena je susnežica i u nižim predelima, prenosi Index.hr.


U Banjaluci jutros pada sneg. S obzirom da je juče temperatura bila viša od 20 stepeni, mnogi žitelji nisu ni pomislili da bi danas mogao da pada sneg, pišu Nezavisne novine.

Ovo iznenađenje za mnoge meštane sigurno će ostati u sećanju kao nešto neobično.


U nastavku dana, očekuje se da će se vremenski uslovi stabilizovati, ali ovaj neočekivani preokret u vremenu sigurno će biti razlog za razgovor u narednim danima.

Da podsetimo, naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima očekuje se prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura će se kretati od tri do devet stepeni Celzijusa, najviša od devet stepeni na zapadu do 19 na jugoistoku Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading