PA LJUDI, OVO JE ŠOU! NAJURNEBESNIJI NAZIV ZA SELO SVIH VREMENA: Pocrvenećete kad čujete kako su ga nazvali! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Vesti

24.03.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi se krste kad prođu pored table.

PA LJUDI, OVO JE ŠOU! NAJURNEBESNIJI NAZIV ZA SELO SVIH VREMENA: Pocrvenećete kad čujete kako su ga nazvali! (FOTO+VIDEO)

Foto: Youtube/Sina K

Špičkovina, mesto sa atipičnim imenom, nalazi se u sastavu grada Zaboka u Krapinsko-zagorskoj županiji, Hrvatska. Sa svojih 764 stanovnika, ovo mesto pleni pažnju svojim neobičnim imenom, a legende o poreklu imena dodatno ga čine zanimljivim.

Republika

Foto: Youtube/Sina K

 

 


Poreklo imena

Iako postoji nekoliko teorija o poreklu imena Špičkovina, nema pouzdanih podataka o tome. Jedna od legendi sugerira da je selo dobilo ime po grofu Špičku, čiji su ovo nekada bili posedi. Međutim, postoji i koloritnija legenda koja pripoveda o plemkinji koja je posetila mesto i, zbog vrućine, zadigla suknju, a zatim nazvala svoju intimnu regiju "špiček". Bez obzira na istinitost ovih priča, ime Špičkovina ostaje intrigantno i neobično.

Zanimljive anegdote

Stanovnici Špičkovine, ili "Špičkovci", kako sebe nazivaju sa dozom humora, navikli su na šale na račun imena svog zavičaja. Uprkos tome, oni ponosno čuvaju svoj identitet. Interesantno je da su građani Špičkovine čak tražili izvinjenje od tadašnjeg premijera Hrvatske, Zorana Milanovića, nakon što je spomenuo njihovo selo u negativnom kontekstu. Ova anegdota dodatno oslikava odnos meštana prema svom mestu i pokazuje koliko su ponosni na svoju zajednicu.

Uprkos neobičnom imenu i legendama o njegovom poreklu, Špičkovina ostaje domaćinsko i gostoljubivo mesto, sa svojom jedinstvenom pričom i šarmom koji privlače pažnju posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading