DEVOJČICA KOJU SU SRBI SILOVALI U BEČU SE ONESVESTILA NA SUDU: Napadač joj se SMEJAO u lice!

Autor:

Svet

22.03.2024

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je naredio da devojčica bude saslušana odvojeno od 17 osumnjičenih za napad, ali je jedan od njih ipak odlučio da je sačeka u sudu.

DEVOJČICA KOJU SU SRBI SILOVALI U BEČU SE ONESVESTILA NA SUDU: Napadač joj se SMEJAO u lice!

Foto: shutterstock

Trinaestogodišnja devojčica koja je bila žrtva grupnog silovanja u Beču doživela je veoma neprijatnu situaciju u sudnici kada ju je jedan od napadača sačekao na hodniku i ismejavao je.

Devojčica je na saslušanje došla u pratnji advokata, bez prisustva roditelja, kako bi izbegla dodatnu traumu.

Sud je naredio da devojčica bude saslušana odvojeno od 17 osumnjičenih za napad, ali je jedan od njih ipak odlučio da je sačeka u sudu.

Traumatično svedočenje

Devojčica je došla u sud da ispriča detalje napada koji su se događali u periodu od februara do juna 2023. godine. Tokom davanja iskaza, devojčica je počela da jeca, a potom je izgubila svest, zbog čega je saslušanje odloženo.

Njen advokat je izjavio da je devojčica uspela da svedoči o tri slučaja, ali da nije mogla da nastavi jer je pala u nesvest.

Uznemirujući susret u hodniku

Nakon što je devojčica izašla iz sudnice, jedan od osumnjičenih ju je sačekao na hodniku i cinično joj se smeškao, što ju je vidno preplašilo.

Iako nisu komunicirali, ovaj susret dodatno je uznemirio devojčicu, koja je već prošla kroz traumatično iskustvo.

Detalji istrage

Podsetimo, austrijska policija je pokrenula istragu protiv 17 osumnjičenih, među kojima su mahom maloletnici, a neki su državljani Srbije. Istraga obuhvata sumnju u seksualno zlostavljanje devojčice tokom nekoliko meseci.

Dvanaestoro osumnjičenih su maloletnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dok su dvoje mlađi od 14 godina i nisu krivično odgovorni u Austriji. Identitet još dvoje osumnjičenih je nepoznat.

Zakazano naredno saslušanje

Nakon traumatičnog saslušanja, naredno saslušanje devojčice zakazano je za kraj aprila. Advokati i nadležni organi nastavljaju sa istragom kako bi se pravda zadovoljila i žrtva zaštitila od daljih trauma.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i postavio pitanje o zaštiti maloletnih žrtava i odgovornosti počinilaca ovakvih zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading