SRPSKA SLAVI POBEDU PUTINA: Banjaluka večeras u bojama ruske zastave

Autor:

Svet

18.03.2024

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je prethodno napisao da je pobeda Putina dočekana s radošću i među srpskim narodom.

SRPSKA SLAVI POBEDU PUTINA: Banjaluka večeras u bojama ruske zastave

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, nakon upućene čestitke ruskom predsedniku, Vladimiru Putinu, povodom pobede na izborima, najavio je da će Banjaluka proslaviti uspeh ruskog lidera.

- Kao znak prijateljstva Republike Srpske i Ruske Federacije i u čast pobede Vladimira Putina na predsedničkim izborima, u ponedeljak uveče će Palata Republike biti osvetljena u bojama ruske zastave - objavio je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je prethodno napisao da je pobeda Putina dočekana s radošću i među srpskim narodom, jer u njemu vidi velikog državnika i prijatelja na kojeg uvek može osloniti i koji brine o našem narodu.

- Takođe, raduje nas što je ruski narod za svog lidera izabrao ozbiljnog, odgovornog i mudrog državnika, jer je to garancija da će se u današnjem svetu održati tradicionalne vrednosti i da neće postati mesto u kojem samo odabrani mogu da odlučuju o svemu - napisao je Dodik.

Podsetimo, tokom Dodikove posete Rusiji prošlog meseca, Putin je u Kazanju predsedniku Republike Srpske uručio i Orden Aleksandra Nevskog.

- Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati Ordenom Aleksandra Nevskog, Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske - navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države.

U intervjuu za RT, Dodik je, nakon susreta sa ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom, rekao pobeda Rusije na svim poljima biće i pobeda Republike Srpske,

- Veoma sam ponosan na činjenicu da sam razgovarao sa predsednikom, poželeo mu sve pobede koje može da ostvari i rekao da sve Putinove pobede i pobede Rusije su i naše pobede. Mi verujemo da je Rusija na pravoj strani slobode naroda, ljudi i država. Predsednik Putin u tom smislu ostvaruje važnu misiju ovog vremena - naveo je Dodik.

Istakao je da je Rusija bila primorana da brani svoj narod i da je zbog toga započela "specijalnu vojnu operaciju". Dodao je i da se Evropa, pod uticajem SAD, prevarila zbog stajanja na stranu ukrajinskog režima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading