TRESLA SE CRNA GORA! Komšije ponovo pogodio ZEMLJOTRES!

Autor:

Svet

14.03.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Crne Gore izjavili su da je delovao kao da je jači od prijavljenih 2,6 stepeni.

TRESLA SE CRNA GORA! Komšije ponovo pogodio ZEMLJOTRES!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Nakon jutrošnjeg zemljotresa jačine 5,7 stepeni koji je pogodio Crnu Goru, stanovnici su ponovo osetili podrhtavanje tla večeras. Zemljotres jačine 2,6 stepeni Rihterove skale dogodio se u 19.25 sati, sa epicentrom udaljenim 17 kilometara od Bileće u Bosni i Hercegovini.

Reakcije stanovnika

Na sajtu EMSC, stanovnici Bileće opisali su najnoviji potres kao slab, dok su građani Crne Gore izjavili da je delovao kao da je jači od prijavljenih 2,6 stepeni. Ovo svedoči o subjektivnom doživljaju jačine zemljotresa i o tome kako ljudi reaguju na ovakve prirodne pojave.

Posle zemljotresa jačine 5,7 stepeni rano jutros, koji se osetio sve do Sarajeva i Beograda, usledilo je više manjih udara. Ova serija potresa izazvala je zabrinutost među stanovništvom i istakla važnost praćenja seizmičke aktivnosti u regionu.

Šta uraditi u slučaju zemljotresa?

Kada se zemljotres dogodi, važno je znati kako se ponašati kako biste se zaštitili:

1. Ostanite unutra, ako ste već unutra: Ako se nalazite unutar zgrade, ostanite unutra i sklonite se ispod čvrstog nameštaja ili u okviru vrata.

2. Izbegavajte staklene površine: Držite se podalje od prozora, staklenih vrata i zidova kako biste izbegli povrede od stakla.

3. Ako ste napolju, nađite otvoreno mesto: Ako se zemljotres dogodi dok ste napolju, nađite otvoreno mesto daleko od zgrada, stabala i električnih vodova.

Nakon zemljotresa

Nakon što se zemljotres smiri, važno je pažljivo postupati:

1. Proverite da li ste povređeni: Ako ste povređeni, potražite medicinsku pomoć što je pre moguće.

2. Proverite svoju okolinu: Proverite da li su izvor vatre ili curenja gasa kako biste izbegli potencijalne opasnosti.

3. Pratite vesti: Pratite lokalne vesti i instrukcije nadležnih organa kako biste bili informisani o situaciji i eventualnim evakuacionim planovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading