PRVI SNIMCI ZEMLJOTRESA U BiH: Oglasio se načelnik Civilne zaštite Bileće, paralisan saobraćaj (VIDEO)

Autor:

Svet

14.03.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres koji je jutros pogodio BiH i Crnu Goru izazvao je odrone na granici Gacko-Nikšić.

PRVI SNIMCI ZEMLJOTRESA U BiH: Oglasio se načelnik Civilne zaštite Bileće, paralisan saobraćaj (VIDEO)

Foto: Facebook/Atv Banja Luka/Printscreen

Serija zemljotresa jutros je uzdrmala je Crnu Goru i region. Tlo se ljuljalo i na teritoriji BiH, gde je zabeležen snimak prvog potresa.

Prvi potres, koji je zabeležen u 4:06, imao je snagu od 5.3 stepena Rihterove skale, s epicentrom na granici BiH i Crne Gore, između Nikšića i Gacka.

O tome koliko je jako "ljulalo" svedoči i snimak iz jedne benzinske pumpe u Gacku. Kako se na istom može videti, polica na kojoj su se nalazila pića, odnosno vino, ljulja se toliko jako, da je pravo čudo da ni jedna flaša nije pala i razbila se.

Zemljotres koji je jutros pogodio BiH i Crnu Goru izazvao je odrone na granici Gacko-Nikšić. Kako javljaju meštani, od jačine zemljotresa, ispucali su zidovi na pojedinim kućama.

Potres je izazvao odrone u reonu Golije što je blokiralo saobraćaj na ovoj deonici puta. Jak zemljotres pogodio je područje Hercegovine jutros u 4 sata i 6 minuta, piše "AVTBL"

U Bileći danas bez nastave u školama, rekao je načelnik Civilne zaštite Bileće, Veselin Vujović. U 6.38 u BiH je zabeležen je potres jačine 2,5 stepeni po Rihteru na samo 25 kilometara od Bileće.

Poslednji zemljotres jačine 2,3 stepena po Rihteru registrovan je oko 8.34 sati na 20 kilometra od Nikšića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading