UŽAS U PLJEVLJIMA: Radnik poginuo u rudniku

Autor:

Svet

26.02.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do tragedije je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici.

UŽAS U PLJEVLJIMA: Radnik poginuo u rudniku

Foto: Profimedia Robert Michael Afp Profimedi

Rudnik

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mestu, saznaje Portal RTCG nezvanično iz Uprave policije, prenosi Tanjug.

Do tragedije je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. 

Iz policije nisu mogli da kažu više detalja, a istraga je u toku.

Da podsetimo, pre nekoliko dana se desila tragična nesreća na gradilištu na Novom Beogradu u kojoj je jedan radnik izgubio život. Nesreća se dogodila kada je lice koje je upravljalo kranom ispustilo oplatu koja je pala na radnika. Prema saznanjima, preminuli radnik nije dobro vezao oplatu, što je dovelo do ove tragične situacije, prenosi Blic.

Nakon nesreće, radnik je hitno prevezen u bolnicu, ali uprkos naporima medicinskog osoblja, nažalost, podlegao je povredama. Ova vest je duboko potresla celu zajednicu, a kolege i porodica preminulog su u šoku zbog gubitka voljene osobe.

Tužilaštvo je odmah naložilo sprovođenje uviđaja na mestu nesreće, dok je inspekcija rada izašla na lice mesta kako bi utvrdila sve okolnosti koje su dovele do ove tragične nesreće. Telo preminulog radnika je poslato na obdukciju, a rezultati će otkriti tačan uzrok smrti.

Ova nesreća nas podseća na važnost poštovanja procedura i mera bezbednosti na radu. Bezbednost radnika na gradilištima treba da bude apsolutni prioritet, a svaki radnik treba da bude adekvatno obučen i opremljen kako bi se izbegle ovakve tragične situacije.

U ovim teškim trenucima, važno je pružiti podršku kolegama preminulog radnika i njegovoj porodici. Solidarnost i saosećanje su ključni kako bi se prevazišla ova tragedija i kako bi se osiguralo da se slični događaji ne ponove u budućnosti.

Ovaj tragičan događaj nas podseća na važnost bezbednosti na radu i neophodnost poštovanja svih mera predostrožnosti kako bi se sačuvali životi radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading