AKO MISLITE DA TUGA NE MOŽE DA VAS UBIJE, VARATE SE: Sonja je preživela ogromnu TRAGEDIJU, a onda je na rutinskom pregledu OVO saznala!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.02.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njena životna priča je mnoge potresla.

AKO MISLITE DA TUGA NE MOŽE DA VAS UBIJE, VARATE SE: Sonja je preživela ogromnu TRAGEDIJU, a onda je na rutinskom pregledu OVO saznala!

Foto: Shutterstock

Sonja Beldom (60), iz severnog Londona, hrabro je podelila svoju duboko emotivnu priču kako bi pružila podršku svima koji prolaze kroz slična iskustva ili će se naći u sličnoj situaciji. Nakon niza gubitaka tokom 2022. godine, uključujući smrt oca i četiri bliska prijatelja, Sonji su dijagnostikovana dva ozbiljna medicinska stanja, što je bio veliki šok za nju. 

Kada su se početkom prošle godine pojavili fizički simptomi kao što su umor i nedostatak daha, Sonja ih je pripisala emocionalnom stresu kroz koji je prolazila.

Međutim, kada su se njeni simptomi pogoršali, a temperatura naglo skočila, shvatila je ozbiljnost situacije i hitno je potražila medicinsku pomoć. Testovi krvi i skeniranje grudnog koša otkrili su prisustvo velikih krvnih ugrušaka u njenim plućima, što je predstavljalo ozbiljnu pretnju po njen život.

Republika

Foto: shutterstock

Sonja je pretrpela ogromnu tragediju gde joj se tuga akumulirala u bolest

Kasnije je usledila još jedna teška dijagnoza - akutna promijelocitna leukemija (APL), retka i agresivna forma raka krvi. Sonja je podelila svoja osećanja i iskustva, ističući koliko je teško bilo suočiti se sa smrtnom opasnošću, ali i koliko je važno reagovati na simptome na vreme.

- Uvek sam bila optimista i odlučila sam da zabeležim "avanturu" sa leukemijom. Imala sam kontakt sa oko 20 ljudi širom sveta koji su želeli da podele svoje priče i bili su veoma ljubazni prema meni i zahvalili mi se što sam ih zabavljala i što sam im pomogla. Zaista se osećam kao da sada imam misiju kao trener da pomognem ljudima da prebrode traumu leukemije i da mogu da sagledam stvari na nov način. Iako razumem da je APML mogao da mi oduzme život u roku od dve nedelje, ne mislim da sam dozvolila da to stane na put pokušaju da vidim svetlo u tami. Uvek sam bila aktivna osoba, žonglirala sam sa dva ili tri posla i putovala svetom da obučavam klijente. Sve je to prestalo, naravno, i imalo je ogroman uticaj na moj svakodnevni život - rekla je Sonja.

Srećom, Sonja je odmah počela sa intenzivnim tretmanom hemoterapije, što je dovelo do remisije bolesti. Ipak, put ka oporavku nije bio lak, a Sonja je istakla da će joj biti potrebna kontinuirana podrška i dalje lečenje kako bi ostala u remisiji.

Kroz sve teškoće, Sonja je pronašla snagu da svoje iskustvo pretvori u inspiraciju za druge. Odlučila je da svoju priču podeli sa svetom putem svog bloga "Chemo Chameleon", pružajući podršku pacijentima sa rakom krvi širom sveta.

Istakla je važnost održavanja optimizma i borbe protiv svih prepreka, ističući da je svaki dan dragocen i da treba živeti punim plućima, bez odlaganja svojih snova i ciljeva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading