ODBILI DA JOJ DAJU TERAPIJU ZBOG NEPRIJATNOG MIRISA U SOBI, ONA UMRLA SUTRADAN: Onkološka pacijentkinja preminula zbog bahatih lekara Hitne

Autor:

Svet

10.02.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sprovedenog postupka, zaposlena doktorka je proglašena odgovornom za težu povredu radne obaveze i kažnjena novčano u iznosu od 20 odsto mesečne zarade u trajanju od tri meseca.

ODBILI DA JOJ DAJU TERAPIJU ZBOG NEPRIJATNOG MIRISA U SOBI, ONA UMRLA SUTRADAN: Onkološka pacijentkinja preminula zbog bahatih lekara Hitne

Foto: youtube.com/RTCG - Zvanični kanal

Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici sproveo je disciplinski postupak protiv jedne od zaposlenih doktorki, koja je bila deo tima koji je intervenisao u slučaju Huriše Emini, onkološke pacijentkinje koja je preminula u oktobru 2019. godine. Nakon sprovedenog postupka, zaposlena doktorka je proglašena odgovornom za težu povredu radne obaveze i kažnjena novčano u iznosu od 20 odsto mesečne zarade u trajanju od tri meseca, prenosi Telegraf.rs.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici već četiri godine istražuje slučaj ponašanja zaposlenih podgoričke Hitne pomoći prema Huriši Emini dan pre i na dan njene smrti u oktobru 2019. godine. Rukovodilac podgoričkog tužilaštva, Duško Milanović, istakao je da su preduzete sve zakonom predviđene mere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i odgovornosti.

Suprug pokojne Huriše Emini, Nedžat Emini, podneo je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu uz podršku Prave Crne Gore. Porodica je ukazivala na to da su radnici Hitne pomoći odbili da pruže negu i terapiju Huriši Emini dan pre njene smrti, a ova tvrdnja je potkrepljena video-snimkom koji je dostavljen nadležnima.

Nakon podnošenja krivične prijave, Zavod za hitnu medicinsku pomoć je pokrenuo disciplinski postupak protiv jedne doktorke iz tima za Hitnu medicinsku pomoć. Odlukom direktora ZHMP Vuka Nikovića, zaposlena doktorka je kažnjena novčano zbog teže povrede radne obaveze u vezi sa navedenim slučajem.

Porodica pokojne Huriše Emini obratila se podgoričkom tužilaštvu kako bi dobila informacije o statusu predmeta u vezi sa njihovom prijavom. Nedžat Emini je istakao da je dan pre smrti njegove supruge, radnici Hitne pomoći nisu hteli da pruže neophodnu pomoć, što je vidljivo na dostavljenom video-snimku.

Slučaj Huriše Emini i postupanje Hitne pomoći u Podgorici izazvao je pažnju javnosti i institucija. Istraga Osnovnog državnog tužilaštva i disciplinska kazna za jednu od zaposlenih doktorki pokazuju ozbiljnost situacije i potrebu za utvrđivanjem odgovornosti u ovom tragičnom događaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading