PRE 10 GODINA GOSPOĐA BRANKA SLOMILA JE NOGU NA SNEGU: Sada GRAD mora da joj plati 24.500 eura

Autor:

Svet

31.01.2024

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naknada za pad i povredu u Varaždinu

PRE 10 GODINA GOSPOĐA BRANKA SLOMILA JE NOGU NA SNEGU: Sada GRAD mora da joj plati 24.500 eura

Foto: shutterstock


Grad Varaždin mora da isplati značajnu sumu od 24.500 evra gospođi Branki kao rezultat nesreće, odnosno pada na nečišćenom trotoaru, prema izveštaju Danica.hr.

Interesantno je da je presuda doneta 31. januara, tačno deset godina nakon nesrećnog događaja na Supilovoj ulici u Varaždinu. Gospođa Branka, koja je pretrpela ozbiljne povrede pri padu, tvrdi da je nečišćeni led na trotoaru uzrok spiralnog preloma donjeg dela desne potkolenice i poprečnog preloma kosti skočnog zgloba sa pomeranjem.


Medicinski komplikacije i pravni postupci

Nakon nesreće, gospođa Branka je imala niz medicinskih komplikacija. Prvo je pretrpela ukupno 14 preloma zbog ledenih uslova tog dana. Zatim je razvila duboku vensku trombozu u desnoj nozi, što je dovelo do hospitalizacije i dugotrajne terapije lekovima. Nakon što su se prelomi zarasli, hirurško uklanjanje osteosintetskog materijala sa njenog nogu rezultiralo je infekcijom operativne rane, zahtevajući dvo-mesečni proces lečenja antibioticima. Medicinski stručnjak je zaključio da je gospođa Branka pretrpela kako fizičku tako i psihološku traumu kao posledicu njenih povreda.

Pravna odluka i mogući žalbeni postupak

U nedavnoj presudi, sud je dodelio gospođi Branki 14.500 evra kao naknadu za štetu i dodatnih 10.000 evra za pokrivanje pravnih troškova. Važno je napomenuti da je presuda podložna žalbi, i grad Varaždin ima mogućnost da ospori odluku.

Ovaj slučaj je podsetnik na pravne i finansijske implikacije odgovornosti opštine za održavanje, posebno u osiguravanju bezbednosti javnih prostora tokom opasnih vremenskih uslova.

(Danica.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading