SNIMAK ZBOG KOG ĆETE POBESNETI! DOKTORKA ODBILA DA POMOGNE EMINI: Ne možemo ući od smrada! Žena je umrla, a muž traži PRAVDU! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.01.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

*Porodica traga za odgovorima

SNIMAK ZBOG KOG ĆETE POBESNETI! DOKTORKA ODBILA DA POMOGNE EMINI: Ne možemo ući od smrada! Žena je umrla, a muž traži PRAVDU! (VIDEO)

Foto: printskrin

Porodica preminule Podgoričanke Huriše Emini već skoro četiri i po godine čeka odgovor Osnovnog državnog tužilaštva na pitanja koja su uputili u vezi sa postupcima lekara i osoblja Hitne medicinske pomoći u Podgorici. Njen suprug Nedžat Emini sumnja da se radi o opstrukciji i pokušaju zataškavanja, u nameri da epilog ovog slučaja zastareva. Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je izjavilo da je istraga u toku.

**Reakcije institucija**


Nakon smrti supruge, Nedžat Emini je uputio brojna pisma različitim institucijama, uključujući i Ministarstvo pravde, ali tvrdi da je reakciju dobio jedino od institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Ombudsman je dao mišljenje i preporuke u vezi sa postupcima medicinskog osoblja u slučaju Huriše Emini.

**Reakcija Hitne medicinske pomoći**


U odgovoru upućenom ombudsmanu, Hitna medicinska pomoć je navela da je pokrenut postupak protiv tada zaposlene doktorice Mersihe Frljučkić zbog teže povrede radne obaveze. Disciplinskom postupku je rezultiralo izricanje novčane kazne doktorki u visini 20 odsto mesečne zarade u trajanju od tri meseca.

**Mišljenje ombudsmana**


U mišljenju koje je potpisao zaštitnik ljudskih prava Siniša Bjeković zaključeno je da su postojali propusti u radu doktorke koja je bila deo tima za kućne posete. Takođe, navedeno je da su nadležne institucije propustile da odgovore na dopise u vezi sa postupanjem dr Linde Mamiković. Ombudsman je takođe konstatovao da doktorka koja je bila u kućnoj poseti nije obavila pregled i ordinirala terapiju na propisan način.

**Tragičan ishod**


Onkološki pacijent Huriša Emini preminula je 19. oktobra 2019. godine, dan nakon što su radnici Hitne pomoći odbili da pruže negu i terapiju, navodno zbog neprijatnog mirisa prostorije. Porodica tvrdi da su medicinski radnici čak konstatovali njenu smrt izdaleka, sa vrata prostorije u kojoj je ležala. Ova tragična situacija izazvala je veliku pažnju javnosti i postala predmet istrage i razmatranja od strane relevantnih institucija.

(Dan/Vijesti)republ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading